Vişneli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 300 gram donmuş çekirdeksiz vişne
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 paket bisküvi ( isteğe göre)
Vişneli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tabanı için bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz, birer kaşık kullanacağımız kaplara koyuyoruz.
- Muhallebisi için materyalleri tencereye alıyoruz.
- Karıştırarak ağırlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kıvamını alınca eşit halde kuplarımıza koyuyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Vişneli sos için tencereye gereçleri koyup yavaşla karıştırarak pişiriyoruz.
- Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- İlk sıcağı çıktığında kuplarımızın üzerine koyuyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine isteğe nazaran toz antep fıstığı serpiştip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.