
Vişneli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 300 gram donmuş çekirdeksiz vişne
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 paket bisküvi ( isteğe göre)
Vişneli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tabanı için bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz, birer kaşık kullanacağımız kaplara koyuyoruz.
- Muhallebisi için materyalleri tencereye alıyoruz.
- Karıştırarak ağırlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kıvamını alınca eşit halde kuplarımıza koyuyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Vişneli sos için tencereye gereçleri koyup yavaşla karıştırarak pişiriyoruz.
- Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- İlk sıcağı çıktığında kuplarımızın üzerine koyuyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine isteğe nazaran toz antep fıstığı serpiştip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
????????????.