iltasyazilim
FD Üye
1 lt süt
1 su b toz şeker
1 çay b pirinç
3 çorba k mısır nişastası
1 kase vişne
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Pirinci haşlıyoruz 10 dakika sonra sütü ayrı bir tencereye döküyoruz ve şekerini ilave ediyoruz Yumurta sarısını koyuyoruz Çırpma teliyle karıştırarak kısık atşte pişiriyoruz Kaynayınca haşlanmış olan pirinci süt tenceresine ilave ediyoruz
Beraber pişirmeye devam ediyoruz Kaseye nişastayı koyuyoruz ve soğuk suyla kıvamını açıyoruz Sütlaç kaynamaya başlayınca nişastalı suyun yarısını koyup karıştırmaya devam ediyoruz Bir süre sonra kıvamına göre kalan nişastalı suyu da koyuyoruz ve kaynatıyoruz
Küçük güveç kaplarını fırın tepsisine diziyoruz İçlerine sütlacı paylaştırıyoruz Çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış vişneyi de üstlerine paylaştırıyoruz Tepsiye soğuk su döküyoruz Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırına koyuyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Kaynak:Oktay Usta
1 su b toz şeker
1 çay b pirinç
3 çorba k mısır nişastası
1 kase vişne
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Pirinci haşlıyoruz 10 dakika sonra sütü ayrı bir tencereye döküyoruz ve şekerini ilave ediyoruz Yumurta sarısını koyuyoruz Çırpma teliyle karıştırarak kısık atşte pişiriyoruz Kaynayınca haşlanmış olan pirinci süt tenceresine ilave ediyoruz
Beraber pişirmeye devam ediyoruz Kaseye nişastayı koyuyoruz ve soğuk suyla kıvamını açıyoruz Sütlaç kaynamaya başlayınca nişastalı suyun yarısını koyup karıştırmaya devam ediyoruz Bir süre sonra kıvamına göre kalan nişastalı suyu da koyuyoruz ve kaynatıyoruz
Küçük güveç kaplarını fırın tepsisine diziyoruz İçlerine sütlacı paylaştırıyoruz Çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış vişneyi de üstlerine paylaştırıyoruz Tepsiye soğuk su döküyoruz Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırına koyuyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Kaynak:Oktay Usta
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.