
Vişneli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
- 3 yumurta oda ısısında
- 1 çay bardağı şeker
- 2 kaşık sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt (ıslatmak için)
- 200gram labne
- 1 paket krema
- 2 paket kremşanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı süt
- 300gram vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
Vişneli Pasta Tanımı Yapılışı
- Krema için süt hariç bütün gereçleri bir kaba alıp çırpıyoruz sütü yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Katı bir kıvam olacak, strecleyip dolaba kaldırıyoruz.
- Vişneli sos için: vişne ve şekeri tavaya alıp kaynatıyoruz daha sonra suyla açtığımız nişastayı ekleyip pişiriyor daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için; şeker ve yumurtayı çırpıyoruz 2 kaşık sıcak su ekleyip beyazlasana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Elenmiş un ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kelepçeli kalıba döküp 170 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
- Pişen keki kalıptan çıkarıp bir bardak sütle ıslatıyoruz.
- Daha sonra kelepçeyi tekrar kekin üstüne koyup kremayı döküyoruz.
- Daha sonra soğumuş vişne sosunu döküp en az bir gece dolapta dinlendirip servis ediyoruz.