elektronikci
FD Üye

Vişneli Hafif Ve Lezzetli Sütlü Tatlı (Efsane Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 2 çorba kaşığı labne yada 100 ml krema yada 2 çorba kaşığı tereyağı (ben labne kullandım)
- 1 su bardağı su
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı vişne reçelinin tanesinden ayrılmış kısmı
- Reçel kullanınca şekere ihtiyaç olmuyor
Vişneli Hafif Ve Lezzetli Sütlü Tatlı (Efsane Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp labne hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp pişinceye kadar karıştıralım pişen muhallebiyi ateşten alalım ve sıcakken labneyi ekleyip mikserle iyice çırpıp kaselere pay edelim.
- Daha sonra sos malzemelerini bir soso tenceresine alalım bütün malzemeleri ateşe almadan iyice çırpalım ve orta ateşe alalım ve pişene kadar karıştıralım.
- Daha sıcakken bir kepçe yardımıyla kasedeki muhallebilerin üzerine dikkatli bir şekilde dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra dolapta 1 veye 2 saat bekletilip servis yapılır.
- Daha çok dolapta bekletilirse tam kıvam alır servis ederken nane çok yakışır afiyet olsun.