bilgisayarci
FD Üye

Vişne Ve Çikolata Soslu Güveç Kek Tarifi İçin Malzemeler
Vişne ve çikolata soslu kek
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı damla çikolata veya herhangi bitter çikolata olabilir
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Dondurulmuş vişne bir kase
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Ve Çikolata Soslu Güveç Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaseye 2 yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 3 dk çırpalım.
- Ardından süt, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Elleyerek un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elleyerek yavaca karıştırın.
- Güveç kaselerin içine dökün ve tencere içine yerleştirilem yarısına kadar soğuk su döküp kısık ateşte ağzı bezle sarılı kapakta pişirmeye alalım.
- Ağzını hiç açmadan 25 dk sonra hızlı bir şekilde kurdanla pişmiş mi diye kontrol edebilirsiniz.
- Piştikten sonra çikolata sosunu dökün ve beş dk bekledikten sonra vişne sosunu en son dökelim.
- Çikolata sosu için; kakao, süt, bitter çikolatayı ve şekeri eritene kadar ocakta tutalım kaynaması şart değil en sonra bir tatlı kaşığı tereyağı veya margarin attıktan sonra altını kapatalım.
- Vişne sosu için; bir kase vişneyi tencereye alalım, nişasta ve şekeri ilave edip az bir taşım kaynatalım.
Vişne Ve Çikolata Soslu Güveç Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı