iltasyazilim
FD Üye
Vişne Suyu Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo vişne
*Üzerine çıkacak kadar su
*8 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*5 adet kavanoz
Vişne Suyu Konservesi Tarifi Yapılışı İlk olarak vişneler yıkanır Derin bir tencerenin içine alınır Üzerini taşacak kadar su konulur ve şekeri eklenir Şekeri arzu ettiğiniz kadar ekleyebilirsiniz Ben kışın kullanırken şekeri fazla katıyorum bu yüzden 3 kiloya 8 kaşık ekledim Ardından vişneler köpürüp çatlamaya başlayana kadar kaynatılıp içine limon tuzu eklenir
Bu arada da kavanozlarımızın kapakları kaynatılır, böylelikle daha iyi kapanır ve bozulma riskini ortadan kaldırırız Sonra iyice kurulanır ve kavanozlara sıcağı ile konulan vişne şurubu sıkıca kapatılıp ters çevrilir Bir gün bu şekilde bekletilir Ardından kışın kullanılmak üzere gün ışığı görmeyecek bir yerde muhafaza edilir Afiyet olsun
*3 kilo vişne
*Üzerine çıkacak kadar su
*8 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*5 adet kavanoz
Vişne Suyu Konservesi Tarifi Yapılışı İlk olarak vişneler yıkanır Derin bir tencerenin içine alınır Üzerini taşacak kadar su konulur ve şekeri eklenir Şekeri arzu ettiğiniz kadar ekleyebilirsiniz Ben kışın kullanırken şekeri fazla katıyorum bu yüzden 3 kiloya 8 kaşık ekledim Ardından vişneler köpürüp çatlamaya başlayana kadar kaynatılıp içine limon tuzu eklenir
Bu arada da kavanozlarımızın kapakları kaynatılır, böylelikle daha iyi kapanır ve bozulma riskini ortadan kaldırırız Sonra iyice kurulanır ve kavanozlara sıcağı ile konulan vişne şurubu sıkıca kapatılıp ters çevrilir Bir gün bu şekilde bekletilir Ardından kışın kullanılmak üzere gün ışığı görmeyecek bir yerde muhafaza edilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.