Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişne Soslu Limonlu Kek

Vişne Soslu Limonlu Kek
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
visne-soslu-limonlu-kek.jpg

Vişne Soslu Limonlu Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için
  • 1.5 su bardağı vişne suyu (Hazır meyve suyu)
  • 1.5 çorba kaşığı nişasta
  • Doğal vişneden yapacaksanız yarım su bardağı şeker ekleyin

Vişne Soslu Limonlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri uygunca çırpın.
  2. Sıvı yağ, süt, limon suyu ekleyin.
  3. Limon kabuklarını ekleyip yavaşça unu ekleyin.
  4. Kabartma tozu ve vanilini yedirip daha fazla karıştırmadan bırakın.
  5. Tart kalıbını yağlayıp her yerine gelecek formda unlayın.
  6. Kek harcını döküp 170°c evvelce ısıtılmış fırında fansız, alt-üst ayarda 40-45dk pişirin. Keki çıkarıp üzerine pak bir bez örtün.
  7. 15 dk sonra kalıbı biraz hoplayarak keki kalıptan ayırın ve aykırı çevirin.
  8. Sos için nişastaya soğuk meyve suyunu döküp düzgünce nişastayı açın.
  9. Orta ateşte daima karıştırın.
  10. Kaynamaya başladıktan 1dk sonra altını kapatıp süratlice çırparak buharını atın ve kekin üzerine döküp biçimini düzleyin.
  11. 20 dk dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt