iltasyazilim
FD Üye
Vişne Soslu İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane vanilyalı puding
*3 buçuk su bardağı süt
*5 yemek kaşığı irmik
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tane krem şanti
*1 kutunun içindeki 1 paket
*Hindistan cevizi
Vişne sosu için:
*1 buçuk su bardağı vişne suyu
*1 buçuk yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker
Vişne Soslu İrmik Topları Tarifi Yapılışı İlk önce puding süt irmik ve şekeri tenceremize alıp sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin İki üç dakika Kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakın Ara ara karıştırın Muhallebi soğurken vişne sosu hazırlayalım
Vişne suyunu nişastayı ve şekeri tencerede koyulaşana kadar karıştırıyoruz Koyulaşınca bir iki fokurdayınca altını kapatıp onuda soğumaya bırakıyoruz
Muhallebi soğuduktan sonra 1 paket şantiye ekleyip mikserle çırpıyoruz 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra elimizde küçük toplar yapıp yuvarlıyoruz Hindistan cevizine bulayıp işaret parmağımızla ortasına bastırarak küçük bir delik açıyoruz
Soğuk sosumuzu sıkma torbasına koyup irmik toplarının içini dolduruyoruz Ben dolabı poşetiyle yaptım Şık sunumuyla göz dolduruyor Afiyet olsun
*1 tane vanilyalı puding
*3 buçuk su bardağı süt
*5 yemek kaşığı irmik
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tane krem şanti
*1 kutunun içindeki 1 paket
*Hindistan cevizi
Vişne sosu için:
*1 buçuk su bardağı vişne suyu
*1 buçuk yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker
Vişne Soslu İrmik Topları Tarifi Yapılışı İlk önce puding süt irmik ve şekeri tenceremize alıp sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin İki üç dakika Kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakın Ara ara karıştırın Muhallebi soğurken vişne sosu hazırlayalım
Vişne suyunu nişastayı ve şekeri tencerede koyulaşana kadar karıştırıyoruz Koyulaşınca bir iki fokurdayınca altını kapatıp onuda soğumaya bırakıyoruz
Muhallebi soğuduktan sonra 1 paket şantiye ekleyip mikserle çırpıyoruz 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra elimizde küçük toplar yapıp yuvarlıyoruz Hindistan cevizine bulayıp işaret parmağımızla ortasına bastırarak küçük bir delik açıyoruz
Soğuk sosumuzu sıkma torbasına koyup irmik toplarının içini dolduruyoruz Ben dolabı poşetiyle yaptım Şık sunumuyla göz dolduruyor Afiyet olsun