elektronikci
FD Üye

Vişne Soslu 3 Kat Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Alt kat için;
- Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
- 100 gram pul çikolata (diğer çikolatalar da olur)
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı vişne suyu (ben daha önceki tariflerimide olan vişne kompostosu suyu kullandım hazır vişne suyu da olur)
- 1 paket vanilyalı puding
Vişne Soslu 3 Kat Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bisküvileri çok ufak olmayacak şekilde kıralım.
- Çikolatayı benmari usulü eritip bisküvilerin üzerine dökelim karıştıralım borcama yayalım.
- Üzerine orta kat için olan malzemeleri tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım.
- İstediğimiz kıvama gelince yani koyulaşınca bisküvili karışımın üzerine eşit şekilde dökelim.
- Şimdi en üst kat için vişne suyunu ve pudingi pişirelim ve borcama düzgünce dökelim ,borcamı hafifçe sallayarak sosun düzleşmesini sağlayalım.
- Soğuyunca üzerini hindistan cevizi ve çok ufak olmayacak şekilde ezdiğimiz fıstıkları serpelim tatlımız servise hazırdır.
Vişne Soslu 3 Kat Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı