
Vişne Sos Dolgulu Islak Browni Cake Tarifi İçin Malzemeler
Kek malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı vişne(çekirdeği çıkartılmış)
- Yarım su bardağı su
- 1. 5 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kaymak şanti
- 3 yemek kaşığı nutella
- 1 paket süt kreması
Vişne Sos Dolgulu Islak Browni Cake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurta, şeker eriyene dek çırpılır. Süt ve yağ eklenerek, homojenize edilir.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenir. Spatulayla fazla söndürmeden karıştırılır.
- Muffin kalıplarına kağıt kalıplar yerleştirilir.
- Hamurdan kalıplara 1,5-2 tatlı kaşığı doldurulur.
- 180 derecede, kekler kürdan testinden temiz çıkana kadar pişirilir ☺
- Kekler, sosu iyice emmesi için, bıçakla birkaç yerinden delinerek sos dökülmelidir.????????.
- Sosu için; süt, şeker ve kakao karıştırılır. Ocağa alınır ve 1-2 taşım kaynatılır.
- Soğumaya bırakılır.
- Kekler, sosu iyice emmesi için, bıçakla birkaç yerinden delinir.
- Üzerlerine sos gezdirilir.
- Vişne sos için????????Daha sonra içinin sosunu hazırlayalım.
- Küçük bir tavada sos için vişneleri şeker ve yarım su bardağı su ile 10 dk pişirelim.
- Daha sonra nişastayı su ile açıp tenceremize ekleyelim karıştıralım.
- Koyulaşsana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Soslanmış brownilerin ortalarından bir oyma aparatı ile kek ortalarına delikler açıp vişne sos ilave edin ve çırpılmış dolapda beklemiş soğuk kremşantimizi duy aparatla sıkma torbası ile süsleye bilirsiniz ????????.