
Vişne Reçelli Kırık Pirinçli Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik kırık pirinç
- 3 su bardağı su (Pirinci haşlamak için )
- 3 su bardağı süt
- 3 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay bardağı dolusu tanesiz vişne reçeli
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet nohut kadar limon tuzu
Vişne Reçelli Kırık Pirinçli Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel pirinci yıkayalım tencereye koyalım üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Sonra sütü koyalım biraz kaynasın sonra şekeri ekleyip karıştıralım nişastayı yarım su bardağı su ve yumurta sarısı ile birlikte bir kasede yeterlice çırpalım.
- Sütlaca katalım kıvam alınca vanilyayı katıp karıştıralım ocağın altını kapatalım bardaklara hisse edelim başka tarafta su ile vişne reçelini açalım.
- Nişastayı katalım şekeri limon tuzu ekleyip kıvam alana kadar pişirelim sütlaçlar 15 dakika sonra soğuyunca vişneli kısmı hisse edelim 1 saat buzdolabında bekletelim afiyet olsun.