Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'vicdan', üçlü bir aşk öyküsü

'vicdan', üçlü bir aşk öyküsü
0
83

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
'vicdan', üçlü bir aşk öyküsü ATIF YILMAZ VE FATİH AKIN GİBİ FARKLI KUŞAKLARDAN SANATÇI YÖNETMENLERLE ÇALIŞAN NURGÜL YEŞİLÇAY, VİCDAN'IN YÖNETMENİ ERDEN KIRAL İÇİN 'MÜKEMMEL BİR İNSAN,' DİYOR Günaydın, filmin setinde başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay'la mülâkat yaptı: Vicdan, oldukça karışık bir olgu Film bu olguyu nasıl ele alıyor? Kabahat ve canice kavramları üzerinden biraz suçun ne olduğunu eşeliyor Çünkü suç algısı toplumdan topluma, hatta insandan insana değişen bir kavram Filmde suçun, vicdanı rahatsız eden yanı ele alınıyor ve vicdanın öldürücülüğü öne çıkarılıyor Bildiğimiz kadarıyla da bir aşk hikâyesi üzerinden anlattığınız mevzu işlenecek Üçlü bir aşk öyküsü Ihtiraslı bir aşk, ama biraz da olağandışı Adam evli, karısını seviyor fakat bununla beraber karısının yakın arkadaşına da sırılsıklam âşık Filmde canlandırdığınız Aydanur'un varoşlarda yaşadığını biliyoruz Lakin iç dünyası nasıl? Gündüzleri kiremit, geceleri de fırça fabrikasında çalışıyor Çok pozitif geliri yok Ama kendini güzel buluyor, önemsiyor ve yaşadığı hayattan hoşnut değil Şayet biraz meşhur elde etmek, magazin sayfalarında belirmek istiyor Fabrikalarda çalışarak amacına ulaşamayacağını biliyor Bunun için de pavyonda çalışıyor Fakat hiçbir şey istediği gibi de olmuyor Bunun da sıkıntısını çekiyor Açık Konuşmak Gerekirse ailem zengin değildi Ve ben de Aydanur gibilere çok da tanıdık olmayan değilim Ayrıca dünyaya pek da kapalı olmadım Onun için Aydanur'un yaşadıklarını anlayabiliyorum Bu da işimi kolaylaştırıyor Uzunca bir zaman ön alıştırma yaptınız bu film için Erden Kıral da doğaçlama ağırlıklı çalıştığınızı söyledi Bu ön çalışmanın doğaçlamaya ne gibi faydası oldu? Vicdan doğaçlamanın bu değin öne çıktığı ilk filmim Doğrusu birazcık daha etkin bir şekilde filme katkıda bulunma imkânı sağlıyor bu yöntem Hikâyeyi, hikâyenin akışını esas olarak biliyoruz Fakat sahne kurulurken, diyaloglar yaratılırken ağırlıklı olarak doğaçlama yapıyoruz Kabul etmem gerekir ki, birazcık mecburi oluyor Lakin ilginç bir gerçekçilik katıyor Natürel, sırıtmaması için bunu dozunda kurmak gerekiyor Ben canlandırdığım Aydanur karakterini, 'üstün realist' bir şekilde yorumladım diyorum Yani çok gerçekçi olsun istedim Filmi izleyenler eğer beni tanımıyorlarsa bu kız fabrikada çalışan biri her hâlükarda desinler istedim Atıf Yılmaz'dan sonra bir başka sanatkâr ile çalışıyorsunuz Erden Kıral'ın seti de Atıf Bey'inki değin eğitici mi geçiyor? Erden Kıral mükemmel bir insan Öncelikle oyuncularına imkân tanıyor Bizi ciddiye alıyor Bu oyuncunun önemsendiğinin en büyük göstergesi zaten Ayrıca fazla kuytu Çünkü onun kafasında her şey net Siz çoğunlukla yönetmenlerle güven ilişkisi kurmayı seviyorsunuz Evet Karşılıklı bir şey Birincil ilk kez bir tanışma faslı, daha sonra birbirimizi keşfediyoruz, anlıyoruz Bu iki taraflı güvenmenin zeminini oluşturuyor Film çekildikten daha sonra da birbirimizi bırakmıyoruz Arkadaşlığımız devam ediyor 4 saat önce kaynak:haberlercom  

858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt