
Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 su bardağı un
- 125 gram margarin/tereyağ
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 8-10 damla limon suyu
- İrmik
Vezir Parmağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tatlının şerbeti yapılır, daha çabuk soğuması için. Su ve şeker bir tencereye koyularak, ocağa alınır ver kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra limon suyu konulur ve ocağında altı kısılarak 15-20 dk bu şekilde kaynatılır. Kaynamış şerbet daha sonra soğumaya bırakılır.
- Tatlı hamuruna başlarken toz şekeri, sıvı yağ, tereyağ ve yumurta karıştırma kabına konularak iyice çırpılır.
- Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve un karıştırma kabındaki karışıma eklenir ve yoğurulur.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre unun eklenme oranı artıp, azabilir, ele yapışmayacak bir kıvam olması gerektiğinden son yarım bardak unu dikkatli ekleyiniz.
- Yoğurulan hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Tezgah üzerinde şeritler halinde yuvarlanarak, parmak şeklinde şekil verilir. Şekil verildikten sonra irmiğe bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Soğuk fırına, tepsiyi koyunuz ve dereceye 160 ayarlayınız. Üstü hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20-25 dk da pişirilir. Üstü kızarmayacak, ona dikkat ediniz.
- Tatlı hamuru piştikten sonra fırından çıkarılıp, 5 dk fırın sıcaklığı geçmesi beklenir. Daha sonra tatlı sıcak, şerbet soğukken, pişen hamurlarımız şerbetlenir.
- Şerbetini çeken tatlımızı, istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.