Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vezir Parmağı

Hoş geldin! spineless81 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Vezir Parmağı
0
44

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
vezir-parmagi-1.jpg

Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 su bardağı un
  • 125 gram margarin/tereyağ
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 8-10 damla limon suyu
Etrafına bulaştırmak için;
  • İrmik

Vezir Parmağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce tatlının şerbeti yapılır, daha çabuk soğuması için. Su ve şeker bir tencereye koyularak, ocağa alınır ver kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra limon suyu konulur ve ocağında altı kısılarak 15-20 dk bu şekilde kaynatılır. Kaynamış şerbet daha sonra soğumaya bırakılır.
  2. Tatlı hamuruna başlarken toz şekeri, sıvı yağ, tereyağ ve yumurta karıştırma kabına konularak iyice çırpılır.
  3. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve un karıştırma kabındaki karışıma eklenir ve yoğurulur.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre unun eklenme oranı artıp, azabilir, ele yapışmayacak bir kıvam olması gerektiğinden son yarım bardak unu dikkatli ekleyiniz.
  5. Yoğurulan hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Tezgah üzerinde şeritler halinde yuvarlanarak, parmak şeklinde şekil verilir. Şekil verildikten sonra irmiğe bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  6. Soğuk fırına, tepsiyi koyunuz ve dereceye 160 ayarlayınız. Üstü hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20-25 dk da pişirilir. Üstü kızarmayacak, ona dikkat ediniz.
  7. Tatlı hamuru piştikten sonra fırından çıkarılıp, 5 dk fırın sıcaklığı geçmesi beklenir. Daha sonra tatlı sıcak, şerbet soğukken, pişen hamurlarımız şerbetlenir.
  8. Şerbetini çeken tatlımızı, istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Vezir Parmağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt