Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vesveseden kurtulmak istiyormusunuz

Vesveseden kurtulmak istiyormusunuz

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
1:vesveseyi şöyle düşünün arkadaşlar karşınızda bir ayna var,ve siz o aynaya akrep gösteriyorsunuz ,şimdi aynadamı akrep ,yoksa elinizdemi, buradaki ayna,kalbimizdir şeytan işte kalbimizde olan bu vehim kuvvetine, yani aynaya, çeşitli küfürler sözler veyahut cinsi manzaralar gösterir ,sizde bir ayna olduğunuz için aynaya yani kalbinize yansıyan bu kötü sözleri ve hayalleri kendinize ait gibi zan ediyorsunuz ve korkuyorsunuz
2:şöyle düşünün yanınızda bir arkadaşınız var çok samimisiniz,onun hakkında aklınıza kötü birşey geldiği zaman gene rahatsız olursunuz gelmemesini istersiniz ,halbuki arkadaşınıza olan güveniniz onun size olan güveni sonsuzdur dolayısıylan ne arkadaşlığınız bozulur nede dostluğunuz biter ALLAHU TEALA bizim arkadaşımız değilmi yani dostumuz değilmi yani şöyle düşünün diyelimki mahşer olmuş ve ALLAH cc ile berabersiniz aklınıza kötü şeyler gene geliyor ortada sorun varmı,yok, sana elinde olmayan bişey için ALLAH ne diye azab etsin
3:ALLAHU TEALAYI azab edici değil rahmet edici olarak düşünün güzel şeyler düşünmeye çalışın onun sizi her halinizde gördüğünü sanki arkadaşınız gibi yanınızda olduğunu düşünün
4:vesvesenin, hertürlü kötü sözün size ait olmadığını bu sebebden dolayı azap edilmeyeceğinizi düşünün ,insanın en yakını hakkında annesi babası kardeşi hakkında dahi kötü vesveseler gelebilir bu tür vesveselerle ALLAHA dine peygamberimiz muhammed aleyhisselama karşı vesveselerde,hepsi aynıdır hiç bir farkı yoktur fark bizim vesveseden korkmamızdadır,korkmayın asla ve asla korkmayın ,pusmayın ezilmeyin hareketli olun sabitt düşüncelerden uzaklaşın günah olmayan hertürlü spor koşu antreman hobiler edinin namazlarınızı kılın gece yatarken dualarınızı edin hep iç aleminizdeki vesveselerle uğraşıp durmayın,sanki beyniniz kalbinize bağlanmış gibi sürekli kulak vermeyin o sözlere hiç itibar etmeyin,
5:itibar konusuna gelince,mesela itibar etmiyorsunuz o kötü çirkin sözlere,birden gene geliyor o kötü sözler ve akabinde sen söyledin sen yaptın ALLAH seni affetmez sen cehennemliksin gibi sözleri söylemeye,hemen aklınıza şunu getirin ben bunu kasten söylemiyorum, benim iradem bilincim aklım kalbim bu sözleri kabul etmiyor, ve üzülüyorum o halde bu sözler bana ait değil diyerek, vesvesenin verdiği üzüntü ve sıkıntıdan kurtuluruz
6:bu vesveseler sizde olduğu halde ibadetinize devam ediyor ve üzülüyorsanız sizin imanınız çok güzeldir ,şöyle düşünün,bu vesveselerin tamamı sizden gitse,ibadetlerinizi koşarak seve seve yaparsınız ,o halde vesveseye itibar etmeyerek seve seve koşarak ibadet etmeye başlarsınız ,ilim öğrenin namazı orucu abdesti bozan şeyleri gusul abdestini iyice öğrenirsek bu konudaki vesveselerde zararsız hale gelir,
7:burada başımdan geçenleri anlatacağım :askere gittim acemi birliğimi bitirip usta birliğine geçtim ,3 ay sonra izine geldim sevdiğimi dış şehire okula göndericeklerdi aileside iyi değildi annesi ve babası 3 yaşındayken ayrılmışlar 5 sene askerlik öncesi beraberdik bende izine gelince kaçırdım kendi rızasıylan ve hala evliyiz ,neyse askerden sonra çocuğuuz oldu namaza başladım herşey güllük gülistanlıktı hanımda başladı tabiki kapandı işyerimiz vardı 15 saat çalışırdım yorgun argın namazları kılardım koşarak giderdim inanç ötesinde bir duyguydu görüyordum sanki rabbim ALLAHI cc eve bilgisayar aldım o sıralarda,birgün evde namaz kılıyordum akşam namazıydı kalbime ALLAH hakkında kötü düşünce geldi ve ben namazı bıraktım o saniyede yığıldım adeta bunu ben söylemiş olamazdım arkasından hemen şu kelimeyi işittim ALLAH seni affetmez sen çok kötü bişey yaptın söyledinben eyvah dedim ağlamaya başladım ümitsizlik öyle bi sardıki,hemen koştum pc yi açtım araştırdım meğer şeytanın vesvesesiymiş ,ama bu bende öyle bir yara ,iz bıraktıki takıntı oldu vesvese hakkında okumadığım dinlemediğim video kalmadı cep telefonumda dahi var ,çaresizdim ümitsizlik içindeydim,dergahlara gittim farklı insanlarla görüştüm ,gittiğim dergahta bir adam vardı onu görünce soordum bu ne hal dedim vesvese oğlum dedi beni mahvetti çökmüş vaziyetteydi ama zikri namazı tesbihleri bırakmıyordu orada sordum cevaplar hep aynıydı,sonra kalp hallerini araştırdım letaif kalbin 5 duyusu iyice inceledimki bizim imanımızın merkezi sol memenin 2 parmak altıymış,vesvese ise sol memenin 2 parmak yukarısına geliyordu dolayısıylan imanın çıkış yeriylen vesvesenin alakası bile yoktu dikkat edin bu çok doğru vesveseyi tam 6 senedir çekiyorum fakat ümitsiz değilim çünkü ben ,yokum ALLAH var esasında korkulacak birşey olmadığını anladım vesveseden sonra sizi saran korkunun şeytanın telkinleri olduğunu anladım ve açık ileri düşünmeye başladım geniş düşünmeye aldırmamaya başladım herşeyden haberdar olan bir ALLAHIMIZ var araya fitnelerin sokulduğunu anladım beni dostumdan arkadaşımdan uzak tutmaya çalışan nefis ve şeytanın telkinlerine kulak asmamaya başladım güzel düşünmeye onu incitmemeye başladım bu daha çok sanki sevgiliniz karşınızda ne kadarda akla kötü birşey gelse olamaz dersinizya öyle bir duygu ,onun huzuruna boynumun bükük gittiğimi hayal ederek yaşıyorum hepimiz istiyoruzki ALLAHA gönülden iman edelim vesvese bize gelmesin istiyorsunuz değilmi ,size bir sır vereyim, siz zaten gönülden iman etmişsiniz fakat şeytan size bunu hissettirmiyor sürekli vesvese vererek, ALLAH cc bi çekse o vesveseleri bi kovsa şu şeytanı ne halde olduğunu sen bile bilemessin,hasedinden çatlıyorda tüm ordularıylan üzerimize hucum edip bizi paranoyak bi hale getirmek istiyor arkadaşlar ALLAHU TEALAYI herzaman dost arkadaş gibi yanınızdaymış gibi karşınızdaymış gibi düşünün fakat kafanızda suret şekil oluşturmayın ,oluşursada vesvesedir,deyip geçiştirin,ALLAH şifa ihsan etsin cümle müslüman alemine insanın irade kuvveti (kendine güveni) gidiyor ben artık kötü biriyim diyorsunuz ,kötü bi olay, ama tersini yaparak kurtulun kalkın bağırın ben ALLAHIN kuluyum onun kuluysam ,namazıda kılarım zikride yaparım hiçbirşeyede aldırmam dergahada giderim sabah namazınada kalkarım diyin sert bir şekilde bak şeytanlar nasıl dağılıyolar bunu hissedeceksiniz deneyin isterseniz hz ömer efendimizden şeytan neden kaçardısertti ,mertti, şeytana dertti buda,yılmayın güçlü olun hevesli ibadet eden insan bulun yoksa dergahlarda yeni arkadaşlar bulun o iblise verilecek en güzel ceza budur ona karşı sert olmak, zikir yapmak sabit olmayın sürekli meşguliyet bulun kendinize en çok yapacağınız amel zikir olsun şeytan çarpılıyor kalbe girmeye çalışırken siz onu çarpın böyleliklen