iltasyazilim
FD Üye
Vermut un anlamı nedir
Vermut, alkolle destek edilerek güzel kokulu bitki ve baharatlarla aromatize edilmiş bir tür şaraba bahşedilen addır Şarabın 'alkolle takviyesi'nden gaye içerisine brandy veya güya bir distile (damıtık) alkollü meşrubat ek edilmesidir Vermutun aromatizasyonu ise başlıca tarçın, kakule, pelin otu ve mercanköşk gibi aromatik bitkilerle yapılmakla beraber birçok vermut üreticisi işlemde kullandığı bitkilerin reçetesini ticari bir giz olarak saklamaktadırlar
Aromatizasyon işlemi geçmişte, vermut yapımında kullanılan ucuz ve kalitesiz beyaz şarabın tadını düzeltmek için yapılmıştı Bugün dahi vermut yapımında özelliği olmayan ucuz beyaz şaraplar kullanılmaktadır Vermutun ortalama içki oranı %1718'dir
Pelin otuyla aromatize edilmiş şarabın tarihi Eski Roma'ya kadar dayanmakla beraber, vermut ilk kez 18 yy'ın ortalarında İtalya'da ticari olarak üretilmiş ve buradan bütün dünyaya yayılmıştır böylece vermutun memleketinin İtalya olduğu kabul edilir Şarabın üretildiği her ülkede vermut da üretilmektedir Bugün en kayda değer vermut üreticisi ülkeler İtalya ve Fransa'dır *
Vermut, alkolle destek edilerek güzel kokulu bitki ve baharatlarla aromatize edilmiş bir tür şaraba bahşedilen addır Şarabın 'alkolle takviyesi'nden gaye içerisine brandy veya güya bir distile (damıtık) alkollü meşrubat ek edilmesidir Vermutun aromatizasyonu ise başlıca tarçın, kakule, pelin otu ve mercanköşk gibi aromatik bitkilerle yapılmakla beraber birçok vermut üreticisi işlemde kullandığı bitkilerin reçetesini ticari bir giz olarak saklamaktadırlar
Aromatizasyon işlemi geçmişte, vermut yapımında kullanılan ucuz ve kalitesiz beyaz şarabın tadını düzeltmek için yapılmıştı Bugün dahi vermut yapımında özelliği olmayan ucuz beyaz şaraplar kullanılmaktadır Vermutun ortalama içki oranı %1718'dir
Pelin otuyla aromatize edilmiş şarabın tarihi Eski Roma'ya kadar dayanmakla beraber, vermut ilk kez 18 yy'ın ortalarında İtalya'da ticari olarak üretilmiş ve buradan bütün dünyaya yayılmıştır böylece vermutun memleketinin İtalya olduğu kabul edilir Şarabın üretildiği her ülkede vermut da üretilmektedir Bugün en kayda değer vermut üreticisi ülkeler İtalya ve Fransa'dır *