
Velibağ Kars Yöresi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su barak süt
- 1 su bardak su
- 1 paket maya
- Tuz
- Aldığı kadar un (Ele tam yapışmayan yumuşak bir hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olacak ekmek hamuru gibi düşünün)
- 4 5 adet patates büyüklüklerine göre sayı değişebilir
- 2 küçük kuru soğan büyüklüklerine. göre sayı değişebilir
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- İsteğe balı karabiber pul biber ben koyuyorum
- Pişirirken kullanmak için göz kararı tereyağ sıvı yağda olur isteğe bağlı
Velibağ Kars Yöresi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri birleştirip hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yarım saat üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler halinde ayırıyoruz resimlerde paylaştım.
- Resimde gösterdiğim gibi patateslerimde her beze için top top yapıyorum.
- Bir bezeyi alıp portakal büyüklüğünde elle açıp kenarlarından bastırıp ortasına bir patates koyup kenarlarını üstüne kapatıp beze haline getiriyorum.
- Bu işlemi hepsi için yaptıktan sonra tek tek alıp merdane yardımı ile ince olacak şekilde açıyorum.
- Tavada arkasını önünü yağlayarak pişiriyorum.Deneyeceklere afiyet olsun.