elektronikci
FD Üye

Vegan İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağından biraz fazla çiğ yeşil mercimek
- 100 gram temizlenmiş ıspanak
- Yarım su bardağı küçük modüllü ceviz
- 1 büyük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Çeyrek demet maydanoz
- Baharatlar (toz kırmızı biber, karabiber, kimyon)
- Sıvıyağ
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı su (Yoğururken)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 çay kaşığı tuz
Vegan İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimekleri bir kaba alın üzerine kaynar su döküp 5 dk bekleyin.
- Sonra kara suyunu süzüp tencereye alın ve yumuşayana dek haşlayın.
- Bir tavaya sıvı yağı alıp ince ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Sonra bir yemek kaşığı domates salçası ek edin.
- Mercimekleri süzüp ekleyin ve karıştırın.
- Kaşığın gerisi ile biraz ezerek karıştırın.
- Ispanakları ve baharatları ek edin.
- Sonra maydanozu ve cevizi de koyup karıştırın.
- Altını kapatıp kenara kaldırın.
- Bulguru derin bir kaba alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ağzını kapatıp şişmesini bekleyin.
- Sonra içine 1 yemek kaşığı biber salçası ve 3 çay kaşığı tuzu ek edin.
- Sonra içine 1,5 bardağı unu ve suyu yedire yedire ekleyip yoğurun. Su ve un ölçüsünü duruma nazaran ayarlayın. Elde dağılmayan hamurumsu bir kıvam elde edin.
- Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde açın harcı ekleyip kapatın.
- Yaptıkça bir kaba alıp üzerine bir bez örtüp bekletebilirsiniz üst taraflarının kurumaması için. Benim yaptığım köfteler küçük uzunlukta oldu. 30 adet kadar çıktı. Ancak isterseniz hamuru 25 e de bölebilirsiniz daha büyük olur.
- Sonra kızgın yağda her tarafını kızartın.Fritöze de atıp çıkarabilirsiniz.İçli köfte işi biraz sabır istiyor. Birinci başta tutturmak sıkıntı olabiliyor. Yaptıkça neyi ne kadar koyacağınızı anlıyorsunuz esasen.Deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden.
Vegan İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı