Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vefat Eden Ana-Babalar İçin Hayır Yapabilirsiniz

Hoş geldin! iskra tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Vefat Eden Ana-Babalar İçin Hayır Yapabilirsiniz
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Hafız Cemaluddin Zerendi, Hilâl ibni Hübab'dan şöyle rivayet ediyor:

Bir gün Hzpeygamberimiz evdeyken torunları (Hzalinin ve kızı Hzfatımanın Hasan ve Hüseyin) onu rahat bırakmazlar ve onunla oynamak isterler fakat Hzpeygamberimiz Hzfatmaya niçin bunları başka bir şeyle meşgul etmiyorsunder ve Hzfatma Hasanı ve Hüseyini alır ve içeri götürür fakat çocuklar yine durmaz annelerini kandırıp tekrar Resulullahın yanına gelirlerResulullah onları dizlerine oturturO sırada Cebrâil arzetti:Ey Allah(cc)ın Resulü, yavrularınızı çok sevdiğinizi görüyorum Peygamber Cebrâil'e Elbetteki çok severim, onlar yaşantımın iki güzel (fesleğen) gülleridir diye cevap verdi Cebrâil Hüseyin'e işaret ederek şöyle dedi: Bil ki ümmetin bu oğlunu öldürecektir Daha sonra kanatlarıyla uçarak elinde biraz toprakla geri döndü ve Resulullah'a Yavrun bu toprağın üzerinde öldürülecektir dedi Hz Muhammed (s) toprağın adını sorduğunda Cebrâil adının Kerbela olduğunu söylediVe bu sırada Hzpeygamberimiz`e Cebrail şunu söylediHasan ve Hüseyin cennet halkı çocuklarının seyyidleridir ve sünnet ehlinin gözbebekleridir, sürurlarıdırder

Resulullah'ın (s) uyuduğu bir sırada, Hüseyin içeriye girdi ve Resuli Ekrem'e (s) doğru yürümek istedi Ben onu Resulullah'tan (s) uzaklaştırıp, işimin başına döndüm Hüseyin tekrar iki alem serverinin yanına yaklaşınca, Hz Muhammed (s) ağlar bir şekilde uyandı Ben Niçin ağlıyorsunuz, bir şey mi oldu? diye sorduğumda, Cebrâil bana Hüseyin'in şehid düşeceği yerin toprağını gösterdi Allah(cc) ın gazabı onun kanını dökenlere çok şiddetlidir diye buyurdu Daha sonra Resulullah (s) elini açtığında (ince kum) toprağı gördüm Resulullah (s) bana hitaben buyurdu ki: Ey Ümmü Seleme, canım elinde olan Allah(cc) a andolsun ki, bu olay beni çok üzüyor Benden sonra Hüseyin'i ümmetimden kim öldürecek?

Ve birgün HzHüseyin hac vazivesini görmek için kabeye gider ve o sırada yanında 600 kadarda yandaşı vardırŞam´a geri dönün size ihtiyaç var diye Muaviye bin Ebi Süfyan´nın(HzAliye biat ediyorum diyenlerden) oğlu Yezid haber yollarVe Hzhüseyin(3ci Imam) hemen oradan harekete geçer ve yanındaki 600 kişide onunla beraber gelirTabiki yol uzun ve her gece yarısı yanındakilere öğüt verir(Kerbelada kıstırılacağını biliyorduçünkü cebrail Alihisselamên dediklerini oda duymuştu)

Benimle gelmeyin sizleri azad(affetmek) ediyorumBenimle gelmeyinİsterseniz dönebilirsinizderVe bu öğütler ve nasihatlar KERBELA` ya kadar devam ederKERBELA´ya geldiklerinde HzHuseyin arkasına döndüğünde arkasında sadece kendi soyundan gelen (akrabaları)70 kadar insan kalmıştır

Yezidin görevlendirdiği o zamanların en yüksek rütbelisi olan Hür görevlendirilmiştirHzHüseyin ve soyundan gelenleri rehin alırlar ve onlara Şam´dan haber gelinceye kadar ne su ne yemek vermemiştir

Fakat ne hikmetse HzHüseyin nezaman namaza dursa onun soyundan gelenlerle beraber Hzhüseyinin arkasında saf tutuyordurBir gün Hzhüseyin Hür`e sordu

Hzhüseyin: Sen benim kim olduğumu biliyormusun?
Hür: Evet biliyorumcennet halkı çocuklarının seyyidleri ve sünnet ehlinin gözbebekleri, sürurlarısınız der
Hzhüseyin: Peki bunları biliyorsunda beni ve soyumu neden bu işgenceyi yapıyorsunuzBenim kanım size bela getirir der
Hür: Bana yezid öyle bir şey söylediki şu an ben hem ahiret sorgusu hemde dünya sorgusundayım
Hzhüseyin: Sana ne bahseytti Yezid
Hür: Bana Şam valiliğini vericek ama kabul edersemde Cehennemlik olacağım der
HzHüseyin bunun üzerine susar ve hiç birşey söylemezVe Şam`dan o kara haber gelir:Hzhüseyin ve soydaşlarını öldürün

Yezidin tüm korkusu HzHüseyinin onu o yerinden yetme korkusudurVe Hür Hzhüseyinin saffına geçerHaber Yezide çabuk ulaşır ve Yezid hemen korkarEğer kendi en yüksek komutanının bunu yaptığını duyarlarsa halk akıllanır der ve hemen o an savaş emri verir ve bütün askerlerini KERBELA`ya yollarHür daha yeni HzHüseyine biat etmiştir ve HzHüseyin Hür`e seni azat ettim derDaha ilk namazını kılmadan Yezidin askerleri gelirVe KERBELA da ilk ölende Hürdür çünkü tek başına ordunun içine dalmıştır hemenHerkez birer birer ölür ve en son HzHüseyin kalır

Ve o kötü Olay:
Hz Hüseyin`ide katlederler ve ilk kılıç darbesinden sonra gökyüzünde kan yağmaya başlar taşlar kan ağlamaya başlar ve HzHüseyin`e yakın olan agaçta ağlar toprak ve heryer kandırKimin öldürdüğü ise bilinmiyor

Ve HzMuhammed (sav)efendimize Cebrailin verdiği toprağı HzResulllahın zevcesi hala saklamaktadır Ve Ümmü seleme toprağın kan olduğunu görür Oğlumuz şehit oldu der