Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Varenıkı nedir? Varenıkı nasıl yapılır? Varenıkı yapımının püf noktaları

Varenıkı nedir? Varenıkı nasıl yapılır? Varenıkı yapımının püf noktaları
0
119

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
vareniki_nedir_vareniki_nasil_yapilir_vareniki_yapiminin_puf_noktalari_1587372045_6792.jpg

Hamur işlerini sevenler ve farklı tarifleri denemek isteyenler için en özel mantı tarifini araştırdık. Ukrayna mutfağında sık sık pişirilen Varenıkı patatesle yapılan bir mantı tarifi. En kolay ve en lezzetli Varenıkı yemeğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Varenıkı, Haluj ve hambal gibi isimleri de olan bir mantı çeşitidir. Çerkes mutfağının en sevilen yemekleri arasında olan bu tarif patatesli bir mantıdır. Bildiğimiz mantının içerisine patates konulmuş ve üçgen halidir. Başka bir farkı yoktur. Üzerinde yoğurt dökülerek tüketilir. Varenıkı un,tuz karıştırılır, Kayseri mantısı dan daha yumuşak olacak şekilde yavaş yavaş su ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur dinlenirken patatesler soyulur doğranıp haşlanır. Daha sonra haşlanan patatesler ezilir üzerine soğanlı sos ilave edilir, tuz atılır ve karıştırılır. Bu lezzeti tarifi sizler de mutlak denemelisiniz. 

hXdye_1587372265_1977.jpg

VARENIKI TARİFİ:

MALZEMELER

4-5 su bardağı un
Ilık su
Ilık süt
Tuz

İç harcı için;

4 büyük patates
2 büyük soğan
150 gram tereyağı
Karabiber, tuz, isteye göre baharatlar koyabilirsiniz

Üzeri için;

Yarım paket krema 

fwRRR_1587372172_5638.jpg

YAPILIŞI

Süt, su, tuz ve unu bir kabın içinde iyice yoğurun. Daha sonra hamuru dinlenmesi için bekletin. 

Patatesleri soyun ve küp şeklinde doğrayarak haşlayın. 

Soğanları çok ince olacak şekilde kıyın. 

Tereyağını tavaya alın ve haşlanmış patates ile soğanları yağın içinde soteleyin. 

Hamuru açın, daha sonra su bardağının ağzıyla yuvarlak şekiller verin. 

Hazırladığınız harcı yuvarlak hamurların içine koyun ve ağızlarını kapatın. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin. 

Büyük bir tencerenin içine su koyarak kaynatın. 

Mantıları kaynayan suyun içinde pişirin. 

Kremayı bir sos tavasının içinde kaynatın. 

Mantılar piştikten sonra krema eşliğinde servis edin. 

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Yemek vlogger ı Yasemin Naiboğlu’ndan Kalıp Mantı tarifini yasemin.com okurlarına özel paylaşıyor. Kalıpla mantı yaptık. Oklava kullanmadan hamuru tek tek kapatmadan evde mantı yapmanın en pratik yöntemi de tarifi de yemek vlogger ı Yasemin Naiboğlu’ndan… HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN Mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Güzelliklerle dolu ülkemizin en meşhur ve Kayseri ilimizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantı, adeta bir kaşığı kendine hayran bırakıyor. Yurt dışından gelen turistlerin odak noktası olan mantının ev yapımı olan tadı bir başka. Annelerimizin elinden çıkmış gibi lezzetli mantı yapmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
En popüler Türk yemeklerinden biri olan mantı oldukça emek gerektiren bir lezzettir ve mantı yapmanın püf noktaları nelerdir sorusu mantı yapmak isteyenlerin en çok cevabını merak ettiği sorudur. Mantı yapmanın el becerisi gerektirdiği doğrudur ancak püf noktaları bilindiğinde mantı yapmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
Hoşluklarla dolu memleketimizin en meşhur ve Kayseri bölgemizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantı, adeta bir kaşığı kendine hayran bırakıyor. Yurt dışından gelen turistlerin odak noktası olan mantının mesken imalatı olan tadı bir öteki. Analarımızın elinden çıkmış üzere lezzetli mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
209
Mantı nasıl yapılır tarifi Malzemeler İçi: 250 gram kıyma 1 büyük zirve soğan (rendelenecek) yarım demet maydanoz(ince doğranmış) Hamuru: 2 su bardağı un 1 yumurta tuz aldığı değin su Sosu: Yoğurt, sarımsak, kırmızı biber, tereyağı, nane, sumak Hamurunu Hazırlanması Una...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt