iltasyazilim
FD Üye
Vanımıza Özgü Kürt Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*2,5 su bardağı orta kalınlıkta bulgur
*Islatmak için: 2,5 su bardağı kaynar su
*1 yumurta akı
*1 orta boy kuru soğan
*1 avuç tel şehriye
*1 çorba kaşığı tuz
*1 avuç ak pancar
*1 avuç kurutulmuş dere otu
*1 tutam reyhan
*1 tutam dağ kekiği ve dağ nanesi
*Pul biber, isot
*1 çorba kaşığı biber salçası
*Yedi türlü baharat
Sos için:
*Yarım margarin
*1 adet kuru soğan
*1 su bardağı haşlanmış mercimek
*Tuz
Arası için:
*3 büyük kaşık çökelek
*3 diş sarımsak
*2 su bardağı kaynatılmış ılık su
*Çökeleği sulandırmak için 1, 8 litre kaynar su
Vanımıza Özgü Kürt Köftesi Tarifi Yapılışı Öncelikle suymuzu kaynatalım bir kaba şehriye ve buguru alalım, üzerine kaynayan suyu döküp üzerini kapatıp bir kenara alıp şişmesini bekleyelim Şişip ılındıktan sonra büyük yayvan bir kaba alıp soğanı rendeleyelim, ak pancarı sıcak sudan geçirip onu da koyalım Yumurta akı ve diğer malzemeleri de koyup macun kıvamında iyice yoğuralım On beş dakika dinlendirip bir kaba su koyup elimizi suya batırıp uzun köfteler yapalım*Suyu kaynatıp içine tuz attıktan sonra kısık ateşte kaynatalım O pişerken sosu hazırlayalım; yağı tavaya alıp soğanları pembeleşinceye kadar pişirip salçayı da koyup kavrulduktan sonra mercimeği de içine dökelim Çökeleği de bir kaba alıp sulandırıp sarımsağını ve tuzunu koyalım Tencerdeki köfteleri çok fazla hırpalamadan servis tabağına alıp önce çökeleği üzerine dökelim sonra sosunu verelim, servise hazırdır Afiyet olsun
*2,5 su bardağı orta kalınlıkta bulgur
*Islatmak için: 2,5 su bardağı kaynar su
*1 yumurta akı
*1 orta boy kuru soğan
*1 avuç tel şehriye
*1 çorba kaşığı tuz
*1 avuç ak pancar
*1 avuç kurutulmuş dere otu
*1 tutam reyhan
*1 tutam dağ kekiği ve dağ nanesi
*Pul biber, isot
*1 çorba kaşığı biber salçası
*Yedi türlü baharat
Sos için:
*Yarım margarin
*1 adet kuru soğan
*1 su bardağı haşlanmış mercimek
*Tuz
Arası için:
*3 büyük kaşık çökelek
*3 diş sarımsak
*2 su bardağı kaynatılmış ılık su
*Çökeleği sulandırmak için 1, 8 litre kaynar su
Vanımıza Özgü Kürt Köftesi Tarifi Yapılışı Öncelikle suymuzu kaynatalım bir kaba şehriye ve buguru alalım, üzerine kaynayan suyu döküp üzerini kapatıp bir kenara alıp şişmesini bekleyelim Şişip ılındıktan sonra büyük yayvan bir kaba alıp soğanı rendeleyelim, ak pancarı sıcak sudan geçirip onu da koyalım Yumurta akı ve diğer malzemeleri de koyup macun kıvamında iyice yoğuralım On beş dakika dinlendirip bir kaba su koyup elimizi suya batırıp uzun köfteler yapalım*Suyu kaynatıp içine tuz attıktan sonra kısık ateşte kaynatalım O pişerken sosu hazırlayalım; yağı tavaya alıp soğanları pembeleşinceye kadar pişirip salçayı da koyup kavrulduktan sonra mercimeği de içine dökelim Çökeleği de bir kaba alıp sulandırıp sarımsağını ve tuzunu koyalım Tencerdeki köfteleri çok fazla hırpalamadan servis tabağına alıp önce çökeleği üzerine dökelim sonra sosunu verelim, servise hazırdır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.