Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vanilyali Pudingli Elmalı Pasta

Vanilyali Pudingli Elmalı Pasta
0
37

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
vanilyali-pudingli-elmali-pasta.jpg

Vanilyali Pudingli Elmalı Pasta Tanımı İçin Materyaller


Keki için;
  • 150 gram tereyağı yahut margarin
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 dolu çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı vanilya kreması için;
  • 4 adet orta uzunluk elma
  • 2 yemek kaşığı vanilyalı puding tozu (Ben 1 paketi attım)
  • Yarım kahve fincanı şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet yumurta
Üzeri için;
  • 1 kutu sıvı krema (Mutlaka soğuk olmalı)
  • Kakao yahut tarçın serpelim ben kakao serptim tarçın çok ağır olur diye

Vanilyali Pudingli Elmalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Margarin ve şekerimizi güzelce kabımıza alalım ben margarini biraz erittim. Akabinde çırpmaya başlayalım.
  2. İçerisine teker teker yumurtalar ek edilip ve her biri yaklaşık 20 saniye çırpılır.
  3. Akabinde kuru gereçler de elenerek içerisine ek edilip çırpılır.
  4. En son çekilmiş fındıklarda eklendikten sonra tekrar çırpılır kelepçeli kalıbımın altına yağlı kağıt serip kenarlarını margarinledim.
  5. 160 derece fanlı fırında 30 dakika pişirelim fırınlar farklılık gösterebilir (Keki bir gün öncesindende hazırlayabilirsiniz) keki soğutmak için kenara alalım.
  6. Elmalı kreması için elmaların kabukları soyulup bir tavaya rendeleyelim üzerine şeker, yumurta, puding tozu ve limon suyu ekleyelim daima karıştırarak kaynatalım.
  7. Böylece yumurtalar pişip hiç bir koku yapmayacaktır.
  8. Kenara alalım ve ılımaya bırakalım orta ara karıştıralım ben çok az da tarçın ek ettim.
  9. Daha sonra soğumuş kekin üzerine yayalım.
  10. Üzerine kremamızı çırpıcı ile çırpalım ve elmalı harcın üzerine yayalım üzerine kakao serpiştirip, buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Bu tatlıyı 1 gün öncesinden yaparsanız şahane olur.
Vanilyali Pudingli Elmalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt