
Vanilyali Pudingli Elmalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 150 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 3 adet yumurta
- 1 dolu çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 adet orta uzunluk elma
- 2 yemek kaşığı vanilyalı puding tozu (Ben 1 paketi attım)
- Yarım kahve fincanı şeker
- 1 adet limonun suyu
- 2 adet yumurta
- 1 kutu sıvı krema (Mutlaka soğuk olmalı)
- Kakao yahut tarçın serpelim ben kakao serptim tarçın çok ağır olur diye
Vanilyali Pudingli Elmalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ve şekerimizi güzelce kabımıza alalım ben margarini biraz erittim. Akabinde çırpmaya başlayalım.
- İçerisine teker teker yumurtalar ek edilip ve her biri yaklaşık 20 saniye çırpılır.
- Akabinde kuru gereçler de elenerek içerisine ek edilip çırpılır.
- En son çekilmiş fındıklarda eklendikten sonra tekrar çırpılır kelepçeli kalıbımın altına yağlı kağıt serip kenarlarını margarinledim.
- 160 derece fanlı fırında 30 dakika pişirelim fırınlar farklılık gösterebilir (Keki bir gün öncesindende hazırlayabilirsiniz) keki soğutmak için kenara alalım.
- Elmalı kreması için elmaların kabukları soyulup bir tavaya rendeleyelim üzerine şeker, yumurta, puding tozu ve limon suyu ekleyelim daima karıştırarak kaynatalım.
- Böylece yumurtalar pişip hiç bir koku yapmayacaktır.
- Kenara alalım ve ılımaya bırakalım orta ara karıştıralım ben çok az da tarçın ek ettim.
- Daha sonra soğumuş kekin üzerine yayalım.
- Üzerine kremamızı çırpıcı ile çırpalım ve elmalı harcın üzerine yayalım üzerine kakao serpiştirip, buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Bu tatlıyı 1 gün öncesinden yaparsanız şahane olur.