
Van Cacığı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk salatalık
- 1 adet köy biberi yahut yeşil biber
- 1 tutam ince kıyım maydanoz ve dereotu
- 1 diş sarımsak
- 2 adet taze soğan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı olağan yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dileğe nazaran:1 çimdik pulbiber, kuru nane
Van Cacığı Tanımı Yapılışı
- Salatalığı soyalım küçük küçük doğrayalım.
- Bir derin kaba koyalım biberi de çekirdeklerin çıkarıp küçük doğrayalım.
- Taze soğanı küçük doğrayalım kıyılmış maydanoz ,dereotu katalım küçük doğranmış sarımsağı da koyalım
- Süzme yoğurt ve olağan yoğurdu koyalım hepsini bir karıştıralım.
- Sonra zeytinyağı koyup tekrar karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
- Üzerine dileğe zeytinyağı pulbiber nane koyabiliriz. Afiyet olsun not :Ben bu türlü yapıyorum değişik halde yapanlar vardır.