
Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı tarhana
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bulguru yoğurma kabına koyuyoruz .
- Üzerine kaynar suyu döküp üzerini kapatıyoruz bekletiyoruz (bulgurun şişmesi için).
- Şişen bulgura öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve misket büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz .
- Bütün köfte harcı bitene kadar tıpkı süreci yapıyoruz.
- Tenceremize minik doğradığımız soğanı koyup üzerine zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince 2 su bardağı suyu ek edip karıştırıp köfteleri ek edip pişiriyoruz.
- Uygunca yumuşayan köfteleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz.
- Bir tavada pul biberi hafif yağda kızdırıp üzerinde gezdiriyoruz afiyet olsun.