
Valide Sultan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu ( yada ekmek içi )
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye ( ben dondurucu dan kullandım )
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- Tuz
- 7-8 su bardağı kaynamış su
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
Valide Sultan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymamızı uygun bir kaba alıyoruz malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Fındık büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz geniş bir kaba dizip üzerine hafiften un serpiyoruz.
- Patates ve havuçları soyup küçük küçük doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar su ilave edip ocakta haşlıyoruz daha sonra suyunu süzüyoruz.
- Tenceremize pirinç ve bulguru yıkayıp alıyoruz kaynamış su tuz 1 tatlı kaşığı çeşni ilave edip pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra haşlamış olduğumuz patates ve havuçları bezelyeyi ekliyoruz.
- Çorbamız pişerken terbiyesi için yoğurdumuzu geniş bir kaba alıyoruz 2 yemek kaşığı un ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Çorbanın suyundan yavaş yavaş 3 kepçe ilave ederek karıştırıyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız yoğurtlu karışımı çorbamıza karıştırarak ilave ediyoruz .
- Köftemizi tavamıza alıyoruz tereyağ ve nane ekleyip ocakta kızartıyoruz daha sonra çorbamıza ekleyip karıştırıyoruz .
- 2-3 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz deneyenlere afiyet olsun.