Vajinismus oluşum nedenleri ve tedavisi vajinismus nedir,vajinismus belirtileri,vajinismus niçin olur,vajinismus tedavisi,vasjinismus hakkında bilgiler 36723 36723 vajinismusolusumnedenlerivetedavisi5c50086b9b05fvajinismusolusumnedenlerivetedavisi5c50086b9b05f 325 550 vajpg36723 Vajinismus oluşum nedenleri ve tedavisi vajpg36723 Vajinismus oluşum nedenleri ve tedavisi Cinsel birleşme sırasında kadında vajen kaslarının istemsiz kasılarak cinsel birleşme olanağına kendini kapatması durumudurKasların kasılmasının önüne geçilememektedir Vajinismusu genel olarak tanımladığımız vakit fiziksel bir engel olmamasına (Anatomik olarak bayağı) karşın kadının dehşet, kaygı ve endişelerinden nedeniyle cinsel ilişkiye izin vermemesi, verememesi olarak tanımlanmaktadır Vajina (kadın cinsel organı) ilişki sırasında penisin büyüklüğü yada küçüklüğüne kadar kendini hazırlar Cinsel birleşmenin durumuna alt olarak dışa en yakın kısmı epeyce gevşeyebilir Bazende vajinal giriş böylece gergin ve sert bir hale gelir ki penisin buraya yaptığı zorlama kadında aslında sızı ve acı yaratabileceği gibi, yeni tanımlanan ve korkuyla eşleşen, zarar görmeyle eşleşen bir duygu olduğu için sancı ve,ya da acı olarak algılanır ve bunun tarifini yapamaz Nefret Edilen Şey ve endişe ile bayan erkeği ve erkeğin penisini vajen bölgesine yanaştırmazken, bazıları ise yanlızca vajen girişinde bu hisleri yaşarlarBaşlangıçta herşey fazla güzel başlar ,güzel bir öpüşme ve sevişmeden sonradan vajinal ilişkiye sıra geldiği vakit kurt kapanı gibi bacaklarını kasar ve erkeği iterBu olaylar aleyhinde erkek ne yapacağını bilmezken kadında korku ve mahçubiyet hakimdir Vajinismusun oluş nedenleri kişilere göre çeşitlilik gösterir Benim vajinam çok minik olabilir veya çok rahat bu yüzden ilişkiye giremiyorum diye bir kavram genelde yoktur ,çünkü vajina esnektir ve doğumda bir çocuğun başını çıkaracak kadar genişleyebilir (ama bu yaklaşık 10 kat genişlemedir)Bebeğin başının geçe bileceği yerden bir penisin geçmesi çok normaldir sahiden ama işin aslı pek değil Korku ile kadının vücudunda ve vajen bölgesinde kasılmalar ve kilitlenmeler oluşurBu kasılmalar kadının kontrolü dışında oluşur Vajinanın girişindeki kasların kasılmasının yanında tüm vücutta bir kasılma , endişe, nefret edilen şey ve panik hali olur, ve bayan bacaklarını sıkıca kapatırBiz bunu kurt kapanı benzetmesi yapıyoruz Vajinusmuslu kadınların bazıları ise kızlık zarlarının fazla kalın olduğuna ve bu yüzden ilişkiye giremediklerine inanırlar ve de eşlerini de inandırırlar, sorunun kızlık zarının ortadan kalkmasıyla çözüleceğine inanan çift bir bayan doğum uzmanına gitgide artarak ve duyu yitimi ile bayıltılarak kızlık zarlarını ameliyatla açtırırlar, lakin bu da çözüm getirmez ve bunun da işe yaramadığını gören çift iyice umutsuzluğa, karamsarlığa kapılıp ilişkilerini yıpratmaya ve birbirlerini suçlamaya başlarlarAslında reel vajinusmusta bunun yeri yoktur Vajinusmus sorunu olan kadınların büyük çoğunluğu doktora muayene olamaz, tıpkı ilişkide olduğu gibi panik ve korkuya kapılır, bacaklarını kapatır ve yas krizine girerlerGenellikle en son bize gelirlerBizden önce mahallenin ebesine,normal bir bayan doğum uzmanına,daha sonra psikologa vs Bunların hepsi hastada ve eşinde fiziki manevi yıpranmalara yolaçarOysaki bunun yolu psikiyatri eğitimi almış hipnoterapi yöntemini bilen iyi bir bayan doğumcu bir seyansta çözerBiz böyle yapıyoruz Ara Sıra de sorunun ilaçlarla veya genel duyumsuzlaşma (bayılma) aşağı ilişkiye girmekle çözüleceğine inanılır, uyutularak kaslarda gevşeme sağlanabilir ve hatta yanlış bir yöntem olarak vajinusmuslu kadınların genel duyumsuzlaşma ile uyutulup partnerleri ile cinsel ilişkiye girmeleri sağlanır ama bu sorunu çözeceğine daha da büyütebilirKadın kurnaz olduğunda cinsel ilişkiden yine korkacaktır ve kocası ise daha evvel duyumsuzlaşma aşağıda ilişki kurduğu karısına aleyhinde zorlayıcı bir davranış izleyebilir Bu da korkuyu arttırır Keza uyuşturma altında ilişkiye girilen bayan kendi kontrolü dışında bu alıcı bir ilişki yaşamaktan psikolojik olarak fena etkilenebilmektedir Bu yaklaşımın nedenlerin bir tanesine vajinismusun cinsel teşebbüs ,vajinaya antre sırasında vajenin etrafındaki kasların kasılması ve bundan dolayı cinsel ilişkiye girilememesi düşüncesidir Yine bu fikir tarzı ile son zamanlarda vajene botox uygulamaları üretilmiş ve vajen kasının kasılması engellenmiştirGerçek vajinismuslularda bu yaklaşımda çözüm sağlamammaktadırGeçici çözüm yolu olarak kullanılmaktadır Bu tip huzursuz kişilere rahatlatıcı hap, antidepresan hap vermekle bu sorun çözülmez, tersine bu alıcı ilaçların bazılarının cinsel ricası azaltıcı etkisi vardır, böylece sorun çözülmediği gibi başka bir sorun olan cinsel isteksizlikte sıkıntıya eklenmiş olur Adale gevşeticiler veya alkol alıp sarhoş olup cinsel ilişkiye girme çabaları da defalarca hüzün ile sonuçlanır Çok basit çare edilebilen bir sorun olan vajinusmus bu alıcı hatalı veri ve denemelerle büyür,büyür Kadında bıkkınlık, gerginlik başlar, kendisinde eksiklik olduğu duygusu ile suçluluk duymaya başlar, Ümitsizlik ve karamsarlığa düşer Kadınların çoğunluğu bu şart aleyhinde gösterdiği tepkinin fazlalığını ve de gereksizliğini bilir,korkuya aleyhinde verdiği tepkinin aşırılığını mantıken bilmesi ve de bunun gereksizliğini kabul etmesi de bunu çözmeye yetmez ve bir iç zorluk yaşar,ben eşimi seviyorum, onu istiyorum,kanunen benim eşim,ailem onu kabul ediyor,ben kabul ediyorum,peki neden bunu yapamıyorum gibi iç karmaşalar ve bunalımlar yaşayabilir Bazı kadınlarda cinsel isteklerinin olmadığı şeklinde düşünürler,ben ilişkiye istek duymuyorum,duysam yapacağım lakin içimden gelmiyor diye yakınırlar,buda iyice bir savunma sistemidir,insan canının yanacağından korktuğu veya hasar göreceğine inandığı veya inandırıldığı şeyi isteyebilir mi ? Bazen çözüm olarak vurdum duymazlık yaşar ve beni seven beni böyle de sever illa cinsel ilişki mi yaşamak gerekir gibi bazı savunma mekanizmaları geliştirerek kendisini rahatlatmaya çalışır, ama sorun defalarca vardır ve her gün büyür ,bir gün eşlerin her ikisi de bunu taşıyamayacak hale gelir ve ilişki biter Erkekler başlangıçta çok ılımlı yaklaşırlar ilişkiye giremeyen eşlerine ,ara sıra de anlayamama ve öfke ve kırılganlık hisleri aralarında kalırlarVe bedensel hiç bir sorunu olmamasına karşın ara sıra erkekte sertleşme sorunu da başlayabilir Erkek sonuçta tahammülsüzleşebilir ,eşini zorlayabilir veya aldatabilir Bazende hanımlarımız çare olmayı istedikleri halde eşlerinin sorunu önemsemediklerini, tedaviye baş vurmayı ertelediklerini, ya da olay çözüme yaklaştığı sırada eşlerinden destek göremediklerini ayrım eder buna fazla şaşırırlarCinsel ilişki ile ilgili endişe ve korkular yanlızca kadınlarda olmaz bir takım erkeklerdede bu olabilirKadınlar için bunu kavramak ya da hissetmek fazla zordur çünkü onlar kendi problemlerine vede çözümlerine odaklanmışlardırEvet bazen bunu iyi anlamak veya hissetmek zordur lakin şöyle düşünün diğer insanlarda, hatta bazen sizde bu konuda kendinizi anlayamıyorsunuzAma gerçek olan şu ki problem var İşte aynı bir yaklaşımla yaklaşırsanız eşinizide anlayabilirsiniz, buda çözümü kolaylaştırırOnunda ilişkiden korkabileceğini, canının acıyabileceği ve ilişkide penisinin hasar göreceği düşüncesinin olabileceğini kabul etmeniz gerekebilir Tedavide hanımların yanı sıra ,erkeklerede endişe ve korkularını yıkıcı, yardım verici terapi yapıyoruzOnlarıda anlyor,seviyor ve kaygılarına hürmet duyuyoruz Vajinismus kadının ve erkeğin ortak bir sorunu olup, hiç bir taraf diğerini suçlamamalı ya da sevimsiz olmamalıdır Fazla seyrek olarak yaralanmalar yada kadın dış ya da iç cinsel organlarının hastalığı ile cinsel ilişki aralarında acı oluşur ve kadın istemeyerek kendini kasabilir Böyle bir durumda, maddi nedenlerin çare edilmesi gerekir Vajinismusun nedenlerinde çocukluk çağından kalma korkuların,suçluluk,ayıp,günah duygularının yeri büyüktürKorkular en fazla ,kadının simgesel olarak zihninde aşırı büyüttüğü bir penis yüzünden fazla acı çekme ,dağılma korkularıdırKeza hamile kalma korkuları da önemlidir Bunların yanında; Yetersiz yada yanlış cinsel data Erken travmatik yaşantılar Eşler arasındaki iletişim biçimi Cinsel iletişim sorunları Performans kaygısı Kızlık zarını yitirme korkusu Otoriter baba Baba kız ilişkisindeki güçlükler Cinselliği aşağılayan aile olabilmektedir Kişiler bu sorunla başa çıkabilmek için kendince çözüm yolları bulurlarBunlar aralarında fazla sık cinsel ilşkide bulunmaya egzersiz yada cinsel ilişkiden uzak durma davranışları olabilmektedir Bağlı oysa bu durum sorunu daha da karmaşıklaştırır ve içinden çıkılamaz bir kısır döngü oluşurSonuçta evliliklerin bitmesi bile söz konusu olabilir Cinsel ahenk yalnızca cinsel organların birleşmesi çağırmak değildirAslında cinsel harmoni,genel uyumun bir parçasıdır ve bir fazla karmaşık ruhsal olayları içerirEğer eşlerin genel uyumları ile ilgili sorunları varsa tabi ama bu koşul cinsel uyumlarını da etkiler Bu sebeple vajinismus tedavisinde başta bu sorunları keşfedip,farkına varmak gerekirBir Takım vakalarda yalnızca bu sorunları keşfetmek ve terapisini yapmak vajinismus sorununu adamakıllı çözmektedir Bu sebeple cinsel uyumun içinde sevme, sevilme, sadakât,dokunma,okşanma,hitabe,söyleşi,paylaşma,özleme vbgibi bir çok duygu ve gereksinimler yer alır Vajinismus tedavisinde bilişsel davranışçı terapilerin yanında hipnoz tekniği kullanılırBuradaki gaye,kişinin korkularının ve kaygılarının ilk kez düşüncede aşılmasını sağlamaktırÇünkü,vajinismusun temelinde negatif cinsel görüşler vardırBunların keşfinde ve tedavisinde hipnoz kullanılırKişi bu sayade kendini,cinsellikle ilgili düşüncelerini farkeder,onun yerine olumlu cinsel düşünceleri oluşturur bununla beraber birey rahatlama egzersizlerini öğrenir ve kasılmalarını yoklama edebilir ülkü gelir Tabiki tüm bunların olabilmesi için kişinin inançlı olması ve iyileşmeyi doğrusu istemesi gerekir Biz kendi hastalarımıza yanlızca kadın doğumcu gözüyle yok cinsel eğitim terapisi veya hipnoterapi yaparak maximum 2 seansta kalıcı çözüme ulaşıyoruz Ve lütfen hayatı kendinize zehir etmeden ve vakit kaybetmeden birlikte bu sorunu çözebileceğimize inanın