Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vahşi Sulama Yüzünden Tuz Gölü'ndeki Binlerce Flamingo Öldü!

Vahşi Sulama Yüzünden Tuz Gölü'ndeki Binlerce Flamingo Öldü!
0
45

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
s-1d2e32da6356217cd55e496fe328afca4359c970.jpg

Tuz Gölü’nde binlerce flamingo kuraklık ve tarımda kullanılan yırtıcı sulama nedeniyle öldü. 

Üç kentin hudutları içerisinde kalan Tuz Gölü’nde binlerce flamingo öldü. Aksaray'da yaşayan tabiat gönüllüsü Fahri Tunç, “Özellikle, Konya’nın Gölyazı ilçesinde 5-10 bin ortasında flamingonun hayatını kaybettiğini yavruların ise tamamının öldüğünü” söyledi.

ANKA'ya konuşan Tunç, “Ben 8 yıldır flamingolarla ilgili bu bölgede müşahede yapan tabiat gönüllüsüyüm Her yıl flamingolar gözlemek için Tuz Gölü'ne giderim. Bu sefer gittiğimde binlerce meyyit flamingoyla karşılaştım ve yıkıldım. Orada kederden oturdum ağladım” dedi.

"Tuz Gölü’nü kendi bahtına bıraktılar"

Tarım yerlerini sulamak için köylülerin Tuz Gölü’ne akan kaynaklara bent çektiğini belirten Tunç şöyle devam etti:

“Tuz Gölü’nün 1,5 metre civarda çekildiğini gördüm. Konya tarafından bir su girişi vardı onu kapatmışlar, sulama için kullanıyorlar. Aksaray tarafından bir giriş vardı maalesef orayı da kapatmışlar, sulama için kullanıyorlar. Tuz Gölü’ne Şereflikoçhisar tarafından bir su girişi vardı, önüne baraj kurdular. Ankara Konya ve Sakarya ‘Tuz Gölü bize ait’ diyor. Fakat iş sahip çıkmaya gelince hiç kimsenin sahip çıktığı yok. Tuz Gölü’nü kendi bahtına bıraktılar. Tuz Gölü’nün ismi göl fakat şu anda çöl.”

Fahri Tunç, flamingoların bir ay evvel yavrulama mevsimi olduğunu belirterek, “Mesafe ne kadar uzarsa hayvanların geliş gidişlerindeki efor daha fazla oluyor. Yavruları güçsüz düşerek ölüyor. Münasebetiyle bu ara şu an da 1,5 kilometreye kadar çıkmış durumda ve artık kurak gitmesi itibariyle flamingoların tamamı neredeyse ölmüş” dedi. 

Mevzuyu birçok yetkililere bildirdiğini tabir eden Tunç, “Vahşi sulamanın ne kadar tehlikeli olabileceğini ben yetkililere aktardım lakin maalesef hiç kimse ilgilenmedi” dedi.

858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt