nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Genç kızlara, genç kalmanın ve fazla uzun ya*şamanın iksiri olarak bakılıyordu En çok uygu*layanların başında kral geliyordu Fakat kırk yıl*dan artı yaşayamadı sonra şarap gençlik ve uzun yaşam iksiri olmuş Günümüzde Akdeniz çevresinde yaşamış ahali içki olarak şarabı seçim ediyorlar Diğer bölgelere göre daha az yürek krizi geçiriyorlar Dünyada insanların en fazla yaşadığı yerlerden biri olan Girit adasında yalnız ve özellikle kırmızı şarap içiliyor
Eski Yunanlılar ’da şarap çok önemli sıhhat kaynağı idi Büyük filozof Eflatun, “Az içilen şa*rap ilaç gibidir; yaşlıları gençleştirir, hastalıkları iyileştirir demiş
Kırmızı şarabın içindeki “bioflovnoidlerin yürek sağlığını koruduğu düşünülmektedir Bu koru*manın mekanizması şu şekilde açıklanıyor
1 Şarabın içindeki maddeler vasıtasıyla pıhtı*laşma azaltılarak kanın akışkanlığı artırılıyor
2 Şarap iyi kalpli kolesterolün (HDL) yüksel*mesini sağlıyor; sevecen kolesterol kötü huylu kolesterolün miktarını düşürüyor
3 Şarabın içindeki bioflavoniedler kolestero*lün okside olmasını önlüyor Fena kolesterol ok*side olmadıkça, damar çeperine çökmüyor, böy*lece damar sertliğinin oluşmasını önlüyor Lakin şarabın bu etkileri o zaman biliniyordu
4 Mekanizma ne olursa olsun, az içilen kırmı*zı şarabın Akdeniz mutfağının bir parçası olduğu ve bu şekilde beslenenlerin daha çok yaşadığı is*patlanmış durumda Eski devirlerde gençlik iksi*ri olarak şarap kürlerinin yapılışı sadece tecrübeye dayanıyor
Eski Yunanlılar ’da şarap çok önemli sıhhat kaynağı idi Büyük filozof Eflatun, “Az içilen şa*rap ilaç gibidir; yaşlıları gençleştirir, hastalıkları iyileştirir demiş
Kırmızı şarabın içindeki “bioflovnoidlerin yürek sağlığını koruduğu düşünülmektedir Bu koru*manın mekanizması şu şekilde açıklanıyor
1 Şarabın içindeki maddeler vasıtasıyla pıhtı*laşma azaltılarak kanın akışkanlığı artırılıyor
2 Şarap iyi kalpli kolesterolün (HDL) yüksel*mesini sağlıyor; sevecen kolesterol kötü huylu kolesterolün miktarını düşürüyor
3 Şarabın içindeki bioflavoniedler kolestero*lün okside olmasını önlüyor Fena kolesterol ok*side olmadıkça, damar çeperine çökmüyor, böy*lece damar sertliğinin oluşmasını önlüyor Lakin şarabın bu etkileri o zaman biliniyordu
4 Mekanizma ne olursa olsun, az içilen kırmı*zı şarabın Akdeniz mutfağının bir parçası olduğu ve bu şekilde beslenenlerin daha çok yaşadığı is*patlanmış durumda Eski devirlerde gençlik iksi*ri olarak şarap kürlerinin yapılışı sadece tecrübeye dayanıyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.