Uzun Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet uzun kabak
- 2 adet kuru soğan
- 10 tane domates
- 1 bağ maydanoz
- Tuz
- Sıvı yağ
Uzun Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben fazla yaptım lakin siz isteğe bağlı sayıları azaltabilirsiniz. Uzun kabakların kabukları soyup küp küp haldeki üzere keselim sonra soğuk suya ıslatalım
- Bir tarafta kızgın yağda küp küp doğradığımız soğanları kavuralım.
- Üzerine kabakları sudan alıp koyalım. En üste domates ve maydanoz, tuzu ekleyip kapağını kapatalım.
- Suyunu aldıktan sonra pişinceye kadar azar azar su eği yapıp pişirelim. Afiyet olsun. Şayet kabaklarınız kartsa içimin çekirdeklerini alıp pişirin Tazeyse almaya gerek yok
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.