Üzümün Faydaları üzüm resimleri üzüm resmi cinsleri işte bir şifa kaynağı 1548775510 1548775510 uzumunfaydalari5c50705a8b7fcuzumunfaydalari5c50705a8b7fc uzumunfaydalari5c50705a8b7fc Üzüm meyvesi, böylece çok sahada kendisinden yararlanılan bir bitkidir Kütüklerde ve asmalarda yetiştirilir Üzümden faydalanılarak genelde 3 şey yapılır: Kuru üzüm, pekmez ve sirke Üzümün en güzel kısmı, çekirdeğidir Doktorlar bundan zayıf mideler için koskocoman faydaları olan bir takım terkipler yaparlar Üzümde şeker, asit, kalsiyum, demir, iyot, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller ve A, B, C vitaminleri vardır Üzümün kabuğunda kremortartar, asitik tanen, selüloz ve az miktarda protein ile mineraller vardır Üzüm bir beyin gıdasıdır; beyin ve sinir metabolizmasını destekler Gergin sinirler için birebirdir Öğleden sonra yiyeceğiniz bir tedarik üzüm, vücudunuzu hattâ zihninizi bile günün geriye kalan kısmında zindeleştirir Üzümün içinde bulunan demir, kansızlığa karşı da bir ilaç gibidir Zehirli ve zararlı bir madde olan ürenin de vücutta birikmesine engel olarak onu vücuttan atar id Üzümle tedavî bu bakımdan önem kazanmıştır İlâç olarak kullanılan üzüm cinsleri açısından çavuş üzümüayrı bir değerinde ve özellik taşır Üzüm kürüdiye tanıdık bu tedâvî; iyileşme dönemindeki hastalar, zayıflar ve kansızlık çekenler için fazla yararlıdır (Günde 250 gram yiyerek başlayın, küre ve bu miktarı ağır ağır artırarak günde 2 2,5 kiloya dek çıkarın Yiyeceğiniz üzümü günün kesin saatlerine dağıtın Buna 2 ilâ 4 hafta devam edebilirsiniz Kür yapıyorsanız olası olduğunca taze, yeni kopmuş ve en ince ayrıntısına kadar olmuş üzümleri tercih edin) Üzüm, şişmanlarla şeker hastalarının uzakta durması gereken bir meyve iken bebek bekleyen anne adayları için olağanüstü bir meyvedir