Uzumlu Tatlı Tarifi
Uzumlu Tatlı Tarifi ve Resimleri
Uzumlu Tatlının Malzemeleri:
4 yufka
200 gram ceviz
100 gram kuru uzum
1 kahve fincanı toz şeker
1 yemek kaşığı tarcın
3 adet elma
2 kahve fincanı pudra şekeri
Sıvıyağ
imagesuzumlutatlitarifiresimli5ad3f292143e0
Uzumlu Tatlının Yapılışı: Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dovulur Uzum yıkanır, ayıklanır Tarcın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır Yufkalar 45 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir Hazırlanan malzemeden yufkaların icine birer kaşık konulur, ucgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır Yağdan cıkarılan tatlılar kalın bir pecete uzerine alınarak fazla yağlarının pecete tarafından emilmesi sağlanır Daha sonra bir servis tabağına alınarak uzerine pudra şekeri dokulup servis edilir Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir
Afiyet olsun
alıntı
Uzumlu Tatlı Tarifi ve Resimleri
Uzumlu Tatlının Malzemeleri:
4 yufka
200 gram ceviz
100 gram kuru uzum
1 kahve fincanı toz şeker
1 yemek kaşığı tarcın
3 adet elma
2 kahve fincanı pudra şekeri
Sıvıyağ
imagesuzumlutatlitarifiresimli5ad3f292143e0
Uzumlu Tatlının Yapılışı: Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dovulur Uzum yıkanır, ayıklanır Tarcın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır Yufkalar 45 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir Hazırlanan malzemeden yufkaların icine birer kaşık konulur, ucgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır Yağdan cıkarılan tatlılar kalın bir pecete uzerine alınarak fazla yağlarının pecete tarafından emilmesi sağlanır Daha sonra bir servis tabağına alınarak uzerine pudra şekeri dokulup servis edilir Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir
Afiyet olsun
alıntı