iltasyazilim
FD Üye
Üzümlü Portakallı Pilav nasıl yapılır
Üzümlü Portakallı Pilav yapılışı
Üzümlü Portakallı Pilav için gerekli malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Portakal Suyu
1 Nehir Bardağı Kuru Üzüm
40 Gr Tereyağı
1 Tutam Tuzlu
Yapılışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç defa yıkayın ve süzün Kuru üzümleri yıkayıp süzünTereyağını tencerede eritin Pirinci ek edip kavurun Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene değin kısık ateşte pişirin Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırınEt ya da tavuk yemeğinin yanında sıcak olarak servis yapın *
Üzümlü Portakallı Pilav yapılışı
Üzümlü Portakallı Pilav için gerekli malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Portakal Suyu
1 Nehir Bardağı Kuru Üzüm
40 Gr Tereyağı
1 Tutam Tuzlu
Yapılışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç defa yıkayın ve süzün Kuru üzümleri yıkayıp süzünTereyağını tencerede eritin Pirinci ek edip kavurun Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene değin kısık ateşte pişirin Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırınEt ya da tavuk yemeğinin yanında sıcak olarak servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.