iltasyazilim
FD Üye
Üzümlü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*33 5 Su Bardağına Yakın Un
*1 Yemek Kaşığı Tereyağ
*1 Yumurta (Sarısı Üzerine)
*1 Bardak Kuru Üzüm
*Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
*1 Vanilya
*2 Kabartma Tozu
*1 Bardak Oda Sıcaklığında Süt
*Yarım Çay Bardağı Şeker
Üzeri İçin;
*1 Yumurta Sarısı
*1 Yemek Kaşığı Süt
Üzümlü Poğaça Tarifi Yapılışı MERHABA?
TARİFİMİZ OLDUKÇA BASİTTİR
Kuru üzüm dışındaki malzemeleri harmanlayıp hamur elde ediyoruz ve en son kuru üzümleri dahil edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz
*Vaktiniz var ise 1015 dakika hamurunuzu dinlendirmenizi tavsiye ederim
Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük koparıp elimizde yuvarlayıp şekil veriyoruz
*Kuru üzüm miktarını ve şeker miktarını tatlı poğaça isteğinize göre azaltıp ya da arttırabilirsiniz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakikaya yakın kontrollü pişiriyoruz
*Fırınlar farklılık gösterebilir!!!
*33 5 Su Bardağına Yakın Un
*1 Yemek Kaşığı Tereyağ
*1 Yumurta (Sarısı Üzerine)
*1 Bardak Kuru Üzüm
*Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
*1 Vanilya
*2 Kabartma Tozu
*1 Bardak Oda Sıcaklığında Süt
*Yarım Çay Bardağı Şeker
Üzeri İçin;
*1 Yumurta Sarısı
*1 Yemek Kaşığı Süt
Üzümlü Poğaça Tarifi Yapılışı MERHABA?
TARİFİMİZ OLDUKÇA BASİTTİR
Kuru üzüm dışındaki malzemeleri harmanlayıp hamur elde ediyoruz ve en son kuru üzümleri dahil edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz
*Vaktiniz var ise 1015 dakika hamurunuzu dinlendirmenizi tavsiye ederim
Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük koparıp elimizde yuvarlayıp şekil veriyoruz
*Kuru üzüm miktarını ve şeker miktarını tatlı poğaça isteğinize göre azaltıp ya da arttırabilirsiniz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakikaya yakın kontrollü pişiriyoruz
*Fırınlar farklılık gösterebilir!!!