
Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı üstüne akı hamur içine
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı kuru üzüm
Üzümlü Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yarım saat evvelce üzümleri yıkayıp sıcak suda bekletelim.
- Sonra yumuşayan üzümleri bıçak yardımıyla kıyalım.
- Daha sonra da un hariç bütün materyalleri yoralım azar azar unu ekleyelim.
- 2-3 su bardağı un alır ele yapışmayan bir hamur olacak istediğiniz formda verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce satılmış 170° derece fırında denetimi pişirin.
- Daha sonra da un hariç bütün gereçleri yoğuralım.
- Azar azar unu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hallerini verdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce satılmış 170° derecelik fırında denetimi pişirin.