Üzümlü Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm (1 yemek kaşığı unla karıştırılmış)
Üzümlü Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Benim yazlık evimdeki fırınım başkasına nazaran biraz daha geç pişiriyor bundan ötürü pişirme mühletini kendi kullandığınız fırına nazaran ayarlamanızda yarar var…
- Yumurta ve toz şekeri köpürene ve beyazlaşana kadar mikserle çırpalım, üzerine sıvı yağ ve yoğurt ek edip çırpmaya devam edelim.
- Sırayla vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip spatula yahut kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım.
- Kuru üzümü bir yemek kaşığı una bulayalım kek harcına ekleyip karıştıralım.
- Kek kalıbını tereyağı yahut margarin ile yağlayıp kek harcını dökelim, evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim.
- Müddetin sonunda kürdanı kekin ortasına batırarak pişip pişmediğini denetim edelim, pişmediyse süreyi uzatalım.
- Pişen kekimizi fırından çıkarıp 10 dakika kalıbın içerisinde dinlendirelim, akabinde aykırı çevirerek kalıptan çıkartalım, soğuduktan sonra dilimleyip servise hazırlayalım. ???? afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.