
Üzümlü Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm (1 yemek kaşığı unla karıştırılmış)
Üzümlü Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Benim yazlık evimdeki fırınım başkasına nazaran biraz daha geç pişiriyor bundan ötürü pişirme mühletini kendi kullandığınız fırına nazaran ayarlamanızda yarar var…
- Yumurta ve toz şekeri köpürene ve beyazlaşana kadar mikserle çırpalım, üzerine sıvı yağ ve yoğurt ek edip çırpmaya devam edelim.
- Sırayla vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip spatula yahut kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım.
- Kuru üzümü bir yemek kaşığı una bulayalım kek harcına ekleyip karıştıralım.
- Kek kalıbını tereyağı yahut margarin ile yağlayıp kek harcını dökelim, evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim.
- Müddetin sonunda kürdanı kekin ortasına batırarak pişip pişmediğini denetim edelim, pişmediyse süreyi uzatalım.
- Pişen kekimizi fırından çıkarıp 10 dakika kalıbın içerisinde dinlendirelim, akabinde aykırı çevirerek kalıptan çıkartalım, soğuduktan sonra dilimleyip servise hazırlayalım. ???? afiyet olsun????.