
Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 4.5 su bardağı un
- 250 gram yumuşamış margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kasesi sarı üzüm (kuru üzüm)
- 1,5 su bardağı kırılmış fındık (1 su bardağı içine yarım su bardağı üzerine serpiştirmek için)
Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisine unu dökün.
- Orta kısmını havuz formunda açın.
- İçine sarı üzüm, 1 su bardağı kırılmış fındık, kabartma tozu, pudra şekeri, yumuşamış margarin ve yumurta ekleyin. (bir yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın) hamuru yeterlice yoğurun. (kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak)
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın.
- Üzerine hafif bastırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hamur bitlikten sonra üzerine evvel yumurta sarısı sonra kırılmış fındık serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 15-20 dk kadar pişirin. (her fırının ayarı farklı olabilir dikkat edin) afiyet olsun.