Üzümlü Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı tereyağ ( sıvı yağda kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 15 – 20 adet kuru üzüm
Üzümlü Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel üzümlerimizi suya koyup biraz ıslansın.
- Daha sonra bir tencereye yağımızı koyalım.
- Yağımız ısınınca irmiğimizi eklerim 4 dk kavuralım.
- Daha sonra şekeri ekleyip 4 dk daha kavuralım.
- Rengi hafif pembeleşince suyu ekleyelim.
- Üzüm ve cevizleri ekleyip altını kapatalım. Çok fazla kaynatıp kurutmayın. Biraz demlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.