Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üzümlü Cevizli İrmik Helvası

Üzümlü Cevizli İrmik Helvası
0
44

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
uzumlu-cevizli-irmik-helvasi.jpg

Üzümlü Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ ( sıvı yağda kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 15 – 20 adet kuru üzüm

Üzümlü Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel üzümlerimizi suya koyup biraz ıslansın.
  2. Daha sonra bir tencereye yağımızı koyalım.
  3. Yağımız ısınınca irmiğimizi eklerim 4 dk kavuralım.
  4. Daha sonra şekeri ekleyip 4 dk daha kavuralım.
  5. Rengi hafif pembeleşince suyu ekleyelim.
  6. Üzüm ve cevizleri ekleyip altını kapatalım. Çok fazla kaynatıp kurutmayın. Biraz demlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Üzümlü Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt