Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması
0
69

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
uzum-yaprak-sarmasi.jpg

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg Tokat üzüm yaprağı
Sarma iç malzemesi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Sarmanın üzeri için;
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kabın içerisine soğanları küp küp doğrayın.
  2. Maydanoz ve dereotu ince ince kıyın, soğanlara ekleyin.
  3. Pirinci yıkayıp, kaba ekleyin.
  4. İnce bulguru yıkamadan kaba ekleyin.
  5. Salça, sıvı yağ, nar ekşisi ve diğer bütün baharatları, tuzu ilave edip, karıştırın.
  6. Yarım saat sarma içini dinlendirin.
  7. Bir gece tuzu çıkana kadar soğuk suda bekleyen yaprakları suyunu sıkıp, sarmaya başlayın.
  8. Sardığınız sarmaların üzerine sıvı yağ ve sıcak su ekleyip, kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
Not; Dolma taşınız varsa sarmaların üzerine koyun. Daha çabuk pişiyor. Biraz soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun.

Üzüm Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt