Üzüm Suyu Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yeşil üzüm
- Su
- İstek ederseniz 1 su bardağı şeker
- 3 tane limon tuzu
- Taze nane yaprağı
Üzüm Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Meskende yenmemiş üzüm yada çarşı pazardan aldığınız üzümleri güzelce temizleyip yıkıyoruz.
- Geniş bir tencereye üzümleri koyup üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekliyoruz (Şekeri de ekleyin ben şeker kullanmadım doğal olması adına) limon tuzlarını da içine atıp kaynatıyoruz.
- Kaynayan üzümleri blenderdan geçirip ince bir süzgeçle süzdürüyoruz. Yeterlice süzülen üzüm suyunu dolaba kaldırıp soğutuyoruz.
- Daha fresh tat seviyorsanız şeker eklemeyin doğallığını kaybetmesin. Servis ederken nane yaprağı ve limon dilimi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.