Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üzüm Sirkesi

Üzüm Sirkesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Üzüm Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler

*3 tatlı kaşığı kaliteli bal (Yoksa 3 tatlı kaşığı şeker)
*3 çorba kaşığı nohut ( Bu sefer nohutunu biraz fazla koydum)
*Tahta kaşık (Temiz kullanılmamış olsun)
*Tülbent veya tül yoksa kağıt peçete (Kavanozu örtmek için)
*Paket lastiği
*Klorsuz içme suyu (Ben şişe suyu kullandım)
*Ağzı geniş kavanozlardan (Rahat karıştırabilmek için)

Üzüm Sirkesi Tarifi Yapılışı Üzümlerin doğal ortamda ilaçsız ve çürük olmaması çok önemli İlaçlı olursa sirkenizin bozulma ihtimali yüksek
Üzümlerinizi güzelce yıkayınız suları süzülsün
Tanelere ayırınız
Kavanozun yarısına kadar doldurunuz ( üzümleri kavanoza koyarken eliniz ile ezdiriniz)
Üzümlerinizin üzerine üç çorba kaşığı nohut, üç tatlı kaşığı bal (güvendiğiniz kaliteli bal olsun)
Bir parçada sirke anası koyup, kavanozdan dört parmak eksik hazır su koyunuz
Ağzını ince hava alabilecek bir örtü ile kapatınız
Lastik geçiriniz Her gün karıştırınız
Küflenmemesi için Bu karıştırma işlemini meyveler dibe çökünceye kadar devam ediniz
Mayalanma işlemi başladığında (üç hafta sonra meyveler dibe çökmüş olacak) karıştırmıyoruz
Olgunlaştırmayı hızlandırmak için ev yapımı sirke varsa 12 kepçe ekleyebilirsiniz
Üzerini hava alacak ince bez ile örtüp ağız kısmına lastik takıyoruz İçine bir şey kaçmasın diye
Zamanla üzerinde ince kaygan bir tabaka oluşacak ??Gün geçtikçe ince tabaka kat kat kalınlaşacak
İki ay sonra sirkenin üzerindeki sirke anasını alıp kavanoza koyun
Tekrar sirke yapımında kullanılacak ( kavanoza koyup üzerini kapatıncaya kadar sirke ile örtünüz Buzdolabında saklayınız)
Sirkeyi önce kalın süzgü ile sonra ince süzgü ile süzünüz
Beş litrelik kavanoza bir tatlı kaşığı kaya tuzu koyup karıştırınız
Cam kavanoza koyup karanlık serin yerde saklayınız ??Bir kaç püf noktasına dikkat ettiğiniz zaman hazırlaması çok kolay
Üç hafta kullanmak için bekleyiniz
Sirke dinlendikçe berraklaşacaktır
Sirke altı ayla, bir yıl geçtiğinde dahada keskinleşecektir
Sirke hazırlarken tatlı meyveden daha güzel oluyor
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt