Utangaç çocuklarımız Çoğu vakit çocukların hiç sıkılganlık duymadan akıllarına geldiği şekilde davranmalarından yakınıyoruz Hür yetişen yarının büyüklerinde utanma duygusuna yer olmadığına inanıyoruz Fakat ne eyvah ki mahçupluk çocuklar aralarında çok yaygın bir huy Çocuğun bugün çekingen olması onun çoğunluk çağında galibiyet elde etmesini engelleyebilir Kendini görüş şansından mahrum kalır Kısacası çocuklarda utangaçlığın giderilmesi için elden ne geliyorsa yapılmalı Çekingen bir çocuk, kesinlikle ailede endişe yaratır Ama bu endişeyi, çocuğa kardeşini misal göstererek dile getirmek çok yanlıştır Fazla çocuklu ailelerin bu nesil konularda son derece dikkatli davranmaları gerekiyor Anne ve babaların iyi niyetle söyledikleri sözler ters bir tepki yaratabilir Utangaç çocuğu fazla sıkmak da doğru değildir Olur Ya anne, çocuğunun tıpkı kendisine benzediğini düşünür ve de onu kendisinin yaşadığı sıkıntılardan kurtarmak için acele tedbir edinmek ister Olur Ya baba, çocuğunun utangaç olmasının, ilerde galibiyet sağlamasını engelleceğine hükmeder ve çocuğun bir lahza önce utangaçlıktan kurtulması için hemen önlem almaya bakar Bir Takım çocuklar gürültü koku, dokunma, yeni yüzler ve günlük alışılmış programda yapılan değişikliklerden çekinebilirler Çocuk yeni bir ortama gireceği vakit onun karşı bulduğu yeniliklere alışmasına destek edilmeli Mesela altı yaşında bir çocuk bir doğum günü partisine katılacaksa, çocuğun yeni arkadaşlarına ahenk sağlaması için partinin yapıldığı yere azıcık erken götürmeli Diğer çocuklar geldikçe, o da yeni yüzlerle teker teker tanışıp kaynaşma olanağı bulur Söylenen sözlere uyarı Utangaç çocuk, bir köşeye çekilip oturmaktan sevinç duyabilir Büyüklerin çocukla muhtemel olduğu dek çok konuşmaları, utangaçlığın giderilmesinde önemli rol oynar Çocuk, duygularını, sıkıntılarını ve isteklerini büyüklerine rahatça anlatabilmeli Böylece içine kapanık bir çocuk olmaktan da kurtulur Büyükleriyle gizli dar konuşmaya başlayan çocuk utanma duygusundan yavaş yavaş vazgeçer Çocuğun utangaçlığı bırakma yolunda attığı her adım övgüyle karşılanmalı Minik utangaçın yavaş yavaş normale döneceğine büyükler inanırsa, çocuk da kendini daha çabuk değiştirebilir Büyükler, ona tekrar tekrar muavin olmalı, utangaçlığı bırakması sağlanmalı Claudia çok utangaçmış! Dünyaca ünlü Alman manken Claudia Schiffer, çocukluğunda fazla çekingen olduğunu, mektep yıllarının da kompleksli geçtiğini söyledi Schiffer, Alman Stern dergisinin son sayısında yer alan röportajında, “Evimize davetli geldiğinde, daima perdenin arkasına saklanırdım Mektep yıllarım ise kompleksli geçti Çünkü herkesten daha uzun ve fazla sıskaydım Göze batmaktan korktuğum için, hep arkadaki sırada otururdum’’ diye konuştu “İki defa esrar içtim Mankenler arasında alkol ve uyuşturucu kullanımının yaygın olduğunu belirten Schiffer, kokain, ecstasy ve diğer uyuşturuculardan uzaktan durduğunu kaydetti Yalnızca iki kez ‘’esrar çektiğini’’, bunun da fazla önemli bir deneyim olmadığını söyleyen Schiffer, ‘’yalnızca (denedim) diyebilmek için içtim’’ dedi Yoğun iş temposu nedeniyle ‘’fazla şey kaçırdığını’’ belirten Schiffer, önümüzdeki hafta cuma günü 30 yaşını bitireceğini, bu yaşına kadar arkadaşlarına pozitif zaman ayırmadığını belirtti Başarılı kadınları misal alıyor Schiffer, yaşlanmaktan korkup korkmadığı yönündeki soruya ise “yaşlanmaktan korkmadığını, ihtiyar kadınların da başarılı olabildiğini kaydederek, Lauren Hutton, Isabella Rosselini ve Bo Derek gibi başarılı kadınları örnek aldığını söyledi Cep bilgisayarı üreten bir firmayla çalıştığını belirten Schiffer, kadınlar için mavi renkte üretilen ve Claudia adı verilen cep bilgisayarının sonbaharda piyasaya çıkacağını hatırlattı Bilgisayar kullanmasını yeni öğrendiğini kaydeden meşhur manken, bundan böyle internete girebildiğini ve elektronik mektup gönderebildiğini söyledi Bankada ne değin parasının olduğunu bilip bilmediği sorusuna, ‘’evet biliyorum’’ cevabını veren Schiffer’in takvim kazancının 20 milyon mark (6 trilyon lira), mülk varlığının da 120 milyon mark (36 trilyon lira) civarında olduğu tahmin ediliyor Yüzde kızarıklık Alıngan, çekingen, terbiyeli, kendine güveni eksik olan kimselerde uygun olmayan ortamda uygunsuz bir laf ya da hareket olursa yüzde kızarma olur Heyecanlanır, sesi kısılır, gözleri sulanır Boğazı gıcıklanır Bu psiklojik bir durumdur Kendi kendinize güvenmeyi öğrenin, kişiliğinizi geliştirin Bol bol kitap okuyun Minik gruplarda liderliğe oynayın Hep ön planda olmaya çalışın Eğer başaramaz iseniz bir psikiyatri uzmanına gidiniz vereceği tedaviyi uygulayınız Manevi yönünüzü kuvvetlendirmeye çalışınız 1548462049 1548462049 utangaccocuklarimiz5c4ba7a191e61utangaccocuklarimiz5c4ba7a191e61 utangaccocuklarimiz5c4ba7a191e61 id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.