Üstü Supangle Altı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Supangle için;
- Yarım litre süt
- Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
- Yarım çay bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 60 gram sütlü yada bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz ılıyınca yarım su bardağı soğuk su
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilya
- Yarım kutu krema
- Çilek
- Muz
Üstü Supangle Altı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Supangle yapımı için; süt, un, şeker, kakao, yumurta sarısı bir tencereye alınır ve çırpma teliyle iyice çırpıldıktan sonra ocağın altı açılır kısık ateşte göz göz patlayana kadar pişirilir.
- Hemen ocaktan alınır ve tereyağ ile çikolata atılır eriyene kadar karıştırılır. Ilımaya bırakılır ara ara karıştırılır üstü kabuklanmaması için. Ilıdıktan sonra soğuk su eklenir iyice çırpılır.
- Magnolia yapımı için; krema hariç diğer malzemeler tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra krema eklenip karıştırılır.
- Kupların alt kısmına ilk önce magnolia muhallebisi sıkılır. Sonra çilekler ikiye-üçe bölünüp kenarlara dizilir.
- Muhallebinin üstüne minik minik doğradığımız muzlardan serpiştirelim.
- Sonra supangleyi ekleyelim. Supangle daha akışkan oluyor sıkıntı yok
ben bu ölçülerle 5 adet çıkarttım kavanozlarım 300 cc. Dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.