
Üsküp Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kabak
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 3 adet yumurta
- 100 gram beyaz peynir
- 2,5-3 su bardağı un
- Kavrulmuş susam
Üsküp Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karıştırma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve karbonatı alarak güzelce çırpalım.
- Üzerine eleyerek kâfi unumuzu ekleyip güzelce karıştıralım ( hafif cıvık bir hamur elde edelim).
- Rendelenmiş kabağımızı, ince doğranmış maydanoz ve dere otunu, ekleyelim rendelenmiş peynirimizi de ek edelim.
- Karıştırıp yağlanmış tepsimize ya da yağlı kağıt serili tepsimize dökelim.
- Üzerine 1 adet yumurta sarısı sürdükten sonra, kavrulmuş susamı üzerine serpelim. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.