Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Uskumru balığı nasıl pişirilir? Nefis tavada uskumru tarifi

Hoş geldin! fastfethiye48 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Uskumru balığı nasıl pişirilir? Nefis tavada uskumru tarifi
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
uskumru_baligi_nasil_pisirilir_nefis_tavada_uskumru_tarifi_1573457493_3992.jpg

Sıradan balık yemeği tariflerinden sıkılanlar için hem farklı hem de lezzetli olan uskumru balığının muhteşem tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ağızda dağılan lezzetiyle çok sevilen uskumru balığının vitaminleri de oldukça fazla. Tavada nefis uskumru balığının tarifi bugünkü yazımızda.

Uskumru balığı, Uskumrugiller familyasına adını vermiş olan bir deniz ürünüdür. Sırtta aşağıya doğru inen açık veya koyu yeşilimsi-mavi, üzeri lekeli bantlar vardır. Bazı balık türleriyle sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek miktarda omega-3 olarak bilinen balık yağı içeren türlerindendir.2013 yılında bir dönem yenilebilir balıklar listesinden çıkartılmış ve avlanması yasaklanarak, üremesine fırsat tanınmış olan uskumru balığı lezzetli balıklar arasında yer alır. İçerisinde bulunan Omega-3, fosfat ve B12 vitamini; algı yeteneğinin ve beynin güçlenmesine doğrudan etki eden uskumru, haftada iki kez uskumru tüketilmesi halinde bağışıklık sistemini güçlendirmek konusunda da etki eder.  Uskumru fiyat olarak yıl içinde 15 TL ile 30 TL arasında değişir. Uskumru genel itibarıyla soğuk suyu seven bir balık çeşididir. Balıkseverlerin çokça tükettiği uskumru fırında, buğulama ve kızartma şeklinde yemek olarak pişirilirken aynı zamanda meze olarak da tüketilebilir. Bugünkü hazırladığımız tarifte sizlere uskumrunun susamlı tavada lezzeti veriyoruz. 

QMfVC_1573457999_9843.jpg

TAVADA USKUMRU TARİFİ:

MALZEMELER

Bir adet uskumru 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Bir çorba kaşığı susam 
Bir çorba kaşığı dolmalık fıstık 
Tuz
Karabiber 
Maydanoz 

d2iJL_1573457644_5036.jpg

YAPILIŞI

Balığı tavanın içine alın ve yağın içinde pişirin.

Balığın pişmesine yakın susam ve dolmalık fıstık ekleyerek pişirmeye devam edin.

Bir süre daha pişirdikten sonra tavadan alın ve servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt