
Urfa Metodu Fellah Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 4 yemek kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı 7 çeşit baharat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı yağ
- Yarım bardak su
- 2 diş orta uzunluk sarımsak
- Yarım demet maydanoz
Urfa Metodu Fellah Köfte Tanımı Yapılışı
- Bulgur irmik pul biber tuz ve baharatları köfte yoğurma tepsisine alalım.
- 10-15 dakika azar azar su katarak çiğköfte üzere yoğuralım.
- Elimizde yuvarladıktan sonra işaret parmağımızı üzerine basalım.
- Daha sonra kaynamış suyun içinde makarna üzere haşlayalım. Suyunu süzelim.
- Yarım bardak ılık suyun içerisine salçamızı koyup karıştralım.
- Yağı ve salçayı tencerenin içine alıp kavuralım.
- Daha sonra haşladığımız köfteleri içine atıp sarımsağı ve maydanozu karıştıralım.Afiyet olsun.