Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Urfa Usulü Borani

Urfa Usulü Borani
0
125

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Urfa Usulü Borani Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı kuru börülce
*Bir büyük kuru soğan
*Haşlanmış nohut
*500 gr kuş başı et
*500 gr ıspanak veya pazı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Göz kararı tuz

KÖFTESİ İÇİN


*3*su bardağı ince bulgur
*500 gr yağsız kıyma
*İsot
*1 yemek kaşığı Salça
*Tuz
*1 su bardağı un

KIZARTMAK İÇİN


*Sıvı yağ

Üzerine


*Sarımsak yoğurt

Urfa Usulü Borani Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ıslattığımız börülce ve nohut iyice haşlanıp süzülür Köftesini hazırlamaya başlayın Bütün köfte malzemesini un hariç katıp yoğurun sıcak su katarsanız çok yardımcı olur yoğurmanıza yoğurma işleminin sonunda unu katıp biraz daha yoğurun Hazırladığınız köfteleri misket boyunda elinizde yuvarlayarak küçük köfteler yapın ve bol yağda kızartıp bir tabağa alın Bu köfteler sunumda servis tabağına katılacak ayrı bir tencerede et ve 1 adet kuru soğan kavrulur Yağ tercihi damak zevkinize göre ayarlayın ben çiçek yağı kullanıyorum Et pişince salça katılıp özleştirilir Minik minik doğranan ıspanak ilave edildikten sonra biraz su ekleyin Ispanaklar piştikten sonra içine nohut ve börülceyi katın Biraz suyu fazla olsun sulu olanı makbuldür tuzunu da ayarladıktan sonra altını kapatın Servis tabağına önce yemeği sonra sarımsaklı yoğurdu ardından köfteleri üzerine koyduktan sonra servise hazır afiyet olsun
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt