iltasyazilim
FD Üye
Urfa Usulü Borani Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru börülce
*Bir büyük kuru soğan
*Haşlanmış nohut
*500 gr kuş başı et
*500 gr ıspanak veya pazı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Göz kararı tuz
KÖFTESİ İÇİN
*3*su bardağı ince bulgur
*500 gr yağsız kıyma
*İsot
*1 yemek kaşığı Salça
*Tuz
*1 su bardağı un
KIZARTMAK İÇİN
*Sıvı yağ
Üzerine
*Sarımsak yoğurt
Urfa Usulü Borani Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ıslattığımız börülce ve nohut iyice haşlanıp süzülür Köftesini hazırlamaya başlayın Bütün köfte malzemesini un hariç katıp yoğurun sıcak su katarsanız çok yardımcı olur yoğurmanıza yoğurma işleminin sonunda unu katıp biraz daha yoğurun Hazırladığınız köfteleri misket boyunda elinizde yuvarlayarak küçük köfteler yapın ve bol yağda kızartıp bir tabağa alın Bu köfteler sunumda servis tabağına katılacak ayrı bir tencerede et ve 1 adet kuru soğan kavrulur Yağ tercihi damak zevkinize göre ayarlayın ben çiçek yağı kullanıyorum Et pişince salça katılıp özleştirilir Minik minik doğranan ıspanak ilave edildikten sonra biraz su ekleyin Ispanaklar piştikten sonra içine nohut ve börülceyi katın Biraz suyu fazla olsun sulu olanı makbuldür tuzunu da ayarladıktan sonra altını kapatın Servis tabağına önce yemeği sonra sarımsaklı yoğurdu ardından köfteleri üzerine koyduktan sonra servise hazır afiyet olsun
*2 su bardağı kuru börülce
*Bir büyük kuru soğan
*Haşlanmış nohut
*500 gr kuş başı et
*500 gr ıspanak veya pazı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Göz kararı tuz
KÖFTESİ İÇİN
*3*su bardağı ince bulgur
*500 gr yağsız kıyma
*İsot
*1 yemek kaşığı Salça
*Tuz
*1 su bardağı un
KIZARTMAK İÇİN
*Sıvı yağ
Üzerine
*Sarımsak yoğurt
Urfa Usulü Borani Tarifi Yapılışı Bir gece önceden ıslattığımız börülce ve nohut iyice haşlanıp süzülür Köftesini hazırlamaya başlayın Bütün köfte malzemesini un hariç katıp yoğurun sıcak su katarsanız çok yardımcı olur yoğurmanıza yoğurma işleminin sonunda unu katıp biraz daha yoğurun Hazırladığınız köfteleri misket boyunda elinizde yuvarlayarak küçük köfteler yapın ve bol yağda kızartıp bir tabağa alın Bu köfteler sunumda servis tabağına katılacak ayrı bir tencerede et ve 1 adet kuru soğan kavrulur Yağ tercihi damak zevkinize göre ayarlayın ben çiçek yağı kullanıyorum Et pişince salça katılıp özleştirilir Minik minik doğranan ıspanak ilave edildikten sonra biraz su ekleyin Ispanaklar piştikten sonra içine nohut ve börülceyi katın Biraz suyu fazla olsun sulu olanı makbuldür tuzunu da ayarladıktan sonra altını kapatın Servis tabağına önce yemeği sonra sarımsaklı yoğurdu ardından köfteleri üzerine koyduktan sonra servise hazır afiyet olsun