Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Urfa Şıllık Tatlısı

Urfa Şıllık Tatlısı
0
111

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

Urfa Şıllık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı  su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (Margarin)
Üzerine (Bunlar isteğe ve meskende bulunmaya bağlı);
  • Ceviz
  • Urfa fıstığı
  • Fındık

Urfa Şıllık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi kaynatalım krepleri yaparken o kaynamış olur.
  2. Suyumuzu sütümüzü ve yumurtayı güzelce çırpalım. Unu ekleyip yeterlice karıştıralım. Krep hamuru üzere biraz cıvık halde olacak.
  3. Elektrikli tava kullandım ben yaparken.
  4. Krep üzere tavaya birer kepçe halinde alıp dökelim iki tarafını yakmadan pişirelim.
  5. Hepsini pişirdikten sonra içine ceviz fıstık koyup, sarmak isterseniz olur ben o denli kullanmadım rulo biçiminde hepsini saralım tepsimize dizelim.
  6. Üstüne ılık şerbetimizi dökelim üstünü süsleyelim. Afiyetler olsunnn.
Urfa Şıllık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Şanlı Urfa Yolu Şıllık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1 çay bardağı suYarım fincan sıvı yağ1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 kase ceviz2 su bardağı un Şerbeti için 2 su bardağı su1,5 su bardağı şeker Şanlı Urfa Yolu Şıllık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Şıllık Tatlısı Şanliurfa Yöresine Ait Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 su bardağı un1.5 su bardağı sütYarım çay kaşığı karbonat (Kabartma tozu da olabilir)3 yemek kaşığı sıvı yağCeviz (Çekilmiş ceviz ara katlarına koymak için) Şerbeti için; 1.5 su bardağı su1 su bardağı şeker3-4 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Taş Ekmeği/Şıllık Tatlısı (Elazığ Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1,5 su bardğı süt1-1,5 su bardağı su2 yumurta1 çay kaşığı kabartma tozuYarım çay kaşığından az tuz1,5 su bardağı civarı un (katı ve akışkan kıvama gelene kadar) Şerbeti için: 2 su bardağı su1 su bardağı şeker + 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Şanlıurfa Şıllık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Krep için; 2 su bardağı süt1 su bardağı su1 adet yumurta2 su bardağı un1 çimdik tuz Şerbeti için; 3 su bardağı su2.5 su bardağı şeker1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)1 yemek kaşığı tereyağı Diğer malzemeler; CevizFıstık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Şıllık Tatlısı (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler Krep için; 2 su bardağı süt1 su bardağı su2 su bardağı un1 tutam tuz Tavayı yağlamak için; sade yağ veya kuyruk yağı İçi içinde; 1 su bardağı ceviz Şerbeti için; 2 bardak şeker3 bardak su1 yemek kaşığı sade yağ Şıllık Tatlısı (Yöresel) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt