[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]
Gears of War serisi konsol oyunculuğu açısından çok kıymetli bir seri olsa gerek. Konsollarda bu üslup aksiyon oyunlarının oynanmasının pek de mümkün görünmediği, denetimci ile direktörün fare-klavye ikilisine nazaran sıkıntı olarak değerlendirildiği bir periyotta çıkıp işleri bilakis çevirmeyi başarmıştı.
Kahramanımız Marcus Fenix ile Sera isimli gezegende Locust denilen canavarlara karşı bir savaşa giriştiğimiz serinin her bir oyununda oyuncuları etkileyen sahneler vardır kesinlikle. Bana nazaran ise, Gears of War 3’te bir sahne mahsusen bahsedilmeyi hak ediyor; Dom’un aramızdan ayrılış sahnesi. Ve doğal bu sahneye eşlik eden kesim; Mad World…
Gears of War / Gary Jules - Mad World
Ekibimiz dört bir yandan gelen yaratıklara karşı direnmeye çalışırken umutlar yavaş yavaş tükenmeye başlar. Dom bir silahına, bir Marcus’a, bir de akın akın gelen düşmanlarına bakar. Sonra geri dönüşü olmayan o kararı verir; kamikaze saldırısı yapacaktır. Marcus ‘Dom, ne yapıyorsun?’ diye itiraz edemeden Dom yapar hamlesini ve kendisini feda ederek ekibini kurtarır. “Ölene kadar kardeşiz” diyen Dom kelamını tutmuştur işte. Tam bu sahnede art planda hafiften bir müzik çalmaya başlar. O müzik ki oyundan 10 yıl evvel Donnie Darko’da dinleyip kendimizden geçtiğimiz, Gears of War’un etkileyici tanıtım medyalarından birisinin de art plan müziği olan kesimdir: Mad World...
Modülün orjinali olan Tears of Fears versiyonuna nazaran beni çok daha çokça etkileyen bir tahlildir Gary Jules tarafından yapılan cover. Düşününce Can Yücel’in 66. Sone’yi yine yazması üzere, Gary Jules da bir cover yapmamıştı da yeni bir kesim haline getirmişti Mad World’ü güya. Bu modül neye dokunsa bir sair hava katıyordu işte. Donnie Darko’nun en akılda kalan kısımlarından birisi olduğu üzere Gears of War serisi için de munfasıl bir değere sahiptir, velev birinci fragmanında izlemiş olun isterseniz 3. oyunda Dom’un veda sahnesinde, o denli ya da bu türlü aklınıza mahal etmeyi başarır bir halde. Oyunlar hafızalarımıza biraz da bu üzere sahneler ve bu türlü müzikler sayesinde kazınmıyor mu zati...
Kesimin tam halini dinlemek isteyenler için de şöyle paylaşmış olayım: