Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Unutma beni tatlısı nasıl yapılır?

Unutma beni tatlısı nasıl yapılır?
0
148

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
unutma_beni_tatlisi_nasil_yapilir_1569661305_9481.jpg

İsmini birinci defa duyanların şaşırdığı unutma beni tatlısı, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Prodüksiyonu hem kolay hem de ekmeğin en leziz hali unutma beni tatlısı sofralarınızda konum vermek istiyorsanız kesinlikle meskende kolay kolay yapabilir ve deneyebilirsiniz. Pekala unutma beni tatlısı nasıl yapılır? Unutma beni tatlısında hangi materyaller kullanır?

Amasya'nın en meşhur lezzetlerinden biri olan unutma beni tatlısı, adeta ismini duyanları şaşırtıyor. Imalatı çok kolay olan ve pratikliğiyle Amasya kültürünün vazgeçilmez bir modülüne haline gelen bu tatlıyı bir defa deneyenler kesinlikle tadına hayran kalıyor. İçerisinde pekmez bu bulunan unutma beni tatlısı, kan şekerini düzenlemesiyle de herkesin gönül rahatlığıyla yiyebileceği bir lezzet. Amasya'da her sokakta kesinlikle bulunan unutma beni tatlısını denemek için siz de geç kalmayın. Unutma beni tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.

UNUTMA BENİ TATLISI TANIMI:

GEREÇLER

1 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
Dilimlenmiş köy ekmeği

EIQWg_1569661396_8538.jpg

YAPILIŞI

Küçük bir tencerenin içerisine ekmez ve suyu koyup kaynamaya bırakın.

Şerbet kaynadıktan sonra ekmekleri içine atıp pişirmeye devam edin. Ekmekler şerbeti çektikten sonra bir maşa yardımıyla tencerenin içinden alın.

Hazır olan ekmekleri servis tabağına alıp üzerine sos ve cevizle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt